TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Snart kommer ID.4 GTX

Nu kan du snart beställa en Volkswagen ID.4 med fyrhjulsdrift. Och kanske uppgraderad stereo?

forfatter
Uppdaterad: 2021-04-27 - 08:15 // Först publicerad: 2021-04-21

Volkswagens nya elektriska SUV ID.4 har nyligen rullat ut på svenska väger, men de versioner som sålts hittills har saknat något som är viktigt för många nordbor: fyrhjulsdrift. Men det blir det ändring på nu, nästa vecka lanseras nämligen den uppiffade versionen ID.4 GTX.

Världspremiär är 28:e april klockan 17:00 och du kan följa evenemanget på YouTube. Länk finns längst ned i artikeln

Läs också Världspremiär från VW Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!
ID.4 GTX
GTX-logotypen signalerar högre prestanda. (Foto: Volkswagen)

ID.4 GTX: ny och sportig medlem i ID.-familjen

Vi har länge vetat om att Volkswagens elektriska SUV så småningom ska komma med fyrhjulsdrift, 28 april är det dags Volkswagen presentera den nya toppmodellen i serien för första gången. Volkswagen är kända för sina GTI- och GTE-modeller med en sportig touch, nu visar det sig att de sportiga modellerna i ID-familjen alltså heter GTX. I ett pressmeddelande berättar Volkswagen att bokstäverna står för elektrisk rörlighet på ett nytt och sportigt sätt.

VW ID.4 GTX får (naturligt nog) en elmotor både fram och bak, som tillsammans levererar ungefär 300 hästkrafter och 460 Nm i vridmoment. Den främre motorn aktiveras på ett par millisekunder när det behövs mer väggrepp. I körläget Traction är fyrhjulsdriften permanent aktiverad. Det här är ett liknande system som Audi Q4 e-tron quattro har.

Dessutom kan vi förmodligen förvänta oss bland annat ett sportigare chassi. Mer exakta specifikationer förväntas vid lanseringen.

Går att få med bättre ljud?

Med Ljud & Bild-ögon (öron) är den stora frågan naturligtvis om bilen ckså kan beställas med uppgraderad infotainment och bättre ljud. Audi Q4 e-tron kan till exempel beställas med ett uppgraderat Sonos-system, men de som köpt ID.4 har åtminstone hittills fått nöja sig med ett relativt medelmåttigt standardljudsystem.

Om ID.4 GTX går att få med uppgraderat ljud från Dynaudio, Beats eller någon annan vet vi inte än, men det ryktas om att vi kan förvänta oss ett ”uppgraderat infotainment-system”. Vi hoppas få reda på mer på den officiella lanseringen 28 april!

Läs också Nu är det officiellt: Såhär blir Audi Q4 e-tron Audis nya el-SUV blir den första bilen med Sonos-ljud. Kolla lanseringvideon här!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Teslas vilddjur kan äntligen beställas De lyckligaste får sin Model S Plaid eller Model X Plaid redan innan nyår.
Därför köpte jag en Tesla Inte nödvändigtvis den bästa bilen. Men det är den jag behöver.
Kolla in de senaste bilderna - och videon - av Rolls-Royce Spectre Den första elektriska Rollsen kommer 2023. Körkomforten ska vara som ett flygande matta!
Första tjuvtitten på ny konceptbil från Mini Konceptbilen Mini Concept Aceman ger ett första intryck av framtidens formspråk hos Mini.
Kolla in Fords automatiska "laddningsrobot" Ford testar en ny typ av automatisk laddstation där du inte behöver plugga in laddkabeln själv.
Porsche Taycan får längre räckvidd Får ökad räckvidd efter service, men det är mer än räckvidden som har förbättrats.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend