Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Kommer Tesla Cyberquad ATV ändå?

Tesla har återigen ansökt om upphovsrätt till Cyberquad-namnet. Kommer vi att få en vuxenversion av ATV:n snart?

Av / 2023-05-23 - 06:40
Kommer Tesla Cyberquad ATV ändå?

Medan vi undrar om när småbilen ”Model 2” kommer, verkar Tesla hålla sin dröm om en ATV vid liv. Och det är inte till namnet Cyberquad ATV påminner om Cybertruck pickup. Också när det gäller utseende är fyrhjulscykeln som utsnuten ur näsan på den speciella – och enorma – bilen.

Tesla Cybertruck scaled 1
Tesla Cybertruck är enorm och ser inte ut som något annat. Foto: Tesla

Det var under avtäckningen av Cybertruck 2019 som ATV-designen först visades. Tydligt inspirerad av den elektriska pickupen. Naturligtvis skulle Cyberquad också vara ett helelektriskt fordon och en naturlig följeslagare på Cybertrucks flak. Till exempel om du måste genom skogen den sista sträckan upp till timmerstugan, där stigen är för smal för den gigantiska pickupen.

Läs också Tesla Cybertruck kommer bara i en färg – Men du kan foliera den i vilken färg eller mönster du vill, säger Elon Musk.

Immaterialrättsligt skydd för Cyberquad ATV

Men där Cybertruck har försenats flera gånger har det knappt pratats om den nya ATV:n sedan dess. Tesla-fans har undrat om den ens kommer.

Det verkar nu som att Tesla fortfarande har planer för fyrhjulingen, eftersom Tesla tidigare i maj ansökte om upphovsrätt till Cyberquad-namnet för andra gången. Detta enligt Electrek.

tesla cyberquad for kids
Barnversionen av Cyberquad återkallades lika snabbt som den kom. Foto: Tesla

Barnversionen drogs in

För ordens skull lanserades faktiskt en barnvänlig version av ATV:n på marknaden i samarbete med Radio Flyer, men den måste återkallas eftersom den inte uppfyllde de krav som fastställts av Consumer Product Safety Commission (CPSC). Bland annat för att den saknade mekanisk dämpning.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Polestars snabbaste bil är en dröm på långa resor

Tesla-batterier: - Degraderas knappt

Ammoniakmotor hotar elbilarna

Fisker är nära avgrunden

Fyrkantig charmklump

Familje-lyxbilen snabb som en raket

Mäktigt imponerande debut

Nytt infotainmentsystem och upp till 600 km räckvidd

Skulle hämta sin Cybertruck – fick åka till akuten

Batteridriven trädgårdstraktor från Husqvarna

Hybrid-elcykel gjord för Norden

”Ingen” vill ha Tesla Full Self Driving

Rulla till toppen