TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Teslas Cybertruck kommer först i 2023

Den elektriska pickup-trucken är tillbaka på ritbordet.

forfatter
Publicerad 2022-01-17 - 21:30

Det finns många elektriska pickuper på väg in på marknaden. Särskilt amerikanerna är nöjda med de stora fyrhjulsdrivna bilarna och ingen av dessa har fått mer uppmärksamhet än Teslas Cybertruck.

Läs också Tesla Cybertruck kommer bara i en färg – Men du kan foliera den i vilken färg eller mönster du vill, säger Elon Musk.

Teslas pickup-truck med den mycket speciella designen presenterades redan i 2019, men ända sedan dess har det varit en hel del tystnad kring Cybertrucken. Nu tyder mycket på att alla som hade sett fram emot att köpa detta monster av en elbil måste rusta sig med ännu mer tålamod.

Åtminstone skriver nu nyhetsbyrån Reuters att Tesla planerar produktionsstart av Cybertrucken i slutet av första kvartal 2023 – det vill säga mer än ett år framåt i tid.

Enligt den trovärdiga källa som Reuters har fått denna information från, så är anledningen till denna försening att Tesla planerar att ändra och förbättra fordonets egenskaper och funktioner. Eftersom konkurrensen hårdnar alltmer i segmentet för elektriska pickuper önskar Tesla skapa en mer övertygande produkt.

Läs också Här är din nya el-pickup Teslas Cybertruck är långtifrån den enda. Här är en lista över de coolaste elektriska pickuperna som du kan köpa väldigt snart.

Enligt Reuters-källan kommer produktionen av Tesla Cybertruck endast att ske i begränsad omfattning under första kvartal 2023, varefter en ökning av kapaciteten sedan förväntas ske.

Knappast att vänta i Skandinavien

Dock är det nog ingen större chans att få se Teslas Cybertruck på de nordiska vägarna. Den elektriska pickupen kommer att ha mycket svårt att bli godkänd enligt gällande EU-regler. Cybertruck ska tillverkas av rostfritt stål och lever därmed inte upp till riktlinjerna om att delar av karossen ska skydda fotgängare.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ny generation Harley-elcyklar får Google Cloud De nya modellerna döljer nästan alla nyheter på insidan.
BMW avslöjar räckvidden på iX1 Öppnar för förhandsbokning av BMW:s nästa el-SUV i sommar.
Nu bör du köpa Tesla Model Y Om du beställer en Model Y nu behöver du inte längre oroa dig för övervikt. Lasten har också fått bättre säkring.
Polestar 2 får utökad räckvidd och nya färger Polestar minskar klimatavtrycket och uppdaterar Polestar 2.
Världens smartaste elcykel i två nya versioner Elcyklarnas svar på Tesla är klara med två helt nya modeller.
Porsches perfekta kompromiss Pris och prestanda gör GTS till Porsches kanske bästa Taycan-version.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend