TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Teslas Cybertruck kommer först i 2023

Den elektriska pickup-trucken är tillbaka på ritbordet.

forfatter
Publicerad 2022-01-17 - 21:30

Det finns många elektriska pickuper på väg in på marknaden. Särskilt amerikanerna är nöjda med de stora fyrhjulsdrivna bilarna och ingen av dessa har fått mer uppmärksamhet än Teslas Cybertruck.

Läs också Tesla Cybertruck kommer bara i en färg – Men du kan foliera den i vilken färg eller mönster du vill, säger Elon Musk.

Teslas pickup-truck med den mycket speciella designen presenterades redan i 2019, men ända sedan dess har det varit en hel del tystnad kring Cybertrucken. Nu tyder mycket på att alla som hade sett fram emot att köpa detta monster av en elbil måste rusta sig med ännu mer tålamod.

Åtminstone skriver nu nyhetsbyrån Reuters att Tesla planerar produktionsstart av Cybertrucken i slutet av första kvartal 2023 – det vill säga mer än ett år framåt i tid.

Enligt den trovärdiga källa som Reuters har fått denna information från, så är anledningen till denna försening att Tesla planerar att ändra och förbättra fordonets egenskaper och funktioner. Eftersom konkurrensen hårdnar alltmer i segmentet för elektriska pickuper önskar Tesla skapa en mer övertygande produkt.

Läs också Här är din nya el-pickup Teslas Cybertruck är långtifrån den enda. Här är en lista över de coolaste elektriska pickuperna som du kan köpa väldigt snart.

Enligt Reuters-källan kommer produktionen av Tesla Cybertruck endast att ske i begränsad omfattning under första kvartal 2023, varefter en ökning av kapaciteten sedan förväntas ske.

Knappast att vänta i Skandinavien

Dock är det nog ingen större chans att få se Teslas Cybertruck på de nordiska vägarna. Den elektriska pickupen kommer att ha mycket svårt att bli godkänd enligt gällande EU-regler. Cybertruck ska tillverkas av rostfritt stål och lever därmed inte upp till riktlinjerna om att delar av karossen ska skydda fotgängare.

Annons
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna en kommentar

Opel Astra lanseras i två elektriska versioner Sports Tourer Electric kan bli bilen familjen önskar sig.
Buzz vänder på en femöring! Den moderna versionen av folkvagnsbussen är en riktig fullträff – bortsett från ett problem.
Snabbare Abarth Fiat 500e Kommer snart med mer kraft och fejkat motorljud.
Den ikoniska Golf återuppstår som elbil Kommer förmodligen som elektrisk Golf GTI också.
Porsche Macan blir elektrisk: Här är de färska detaljerna Porsche har släppt fler detaljer om den elektriska versionen av Macan, som förväntas på vägen 2024. Det lovas över 600 hästkrafter, 100 kWh batteri och lång räckvidd!
Grymma Morgan får ljud från Sennheiser Morgan är sann brittisk bilkonst. Och nu får de ljudanläggning från självaste Sennheiser. Först ut är Plus Four och Plus Six.
Följ Ljud & Bild