Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Teslas Cybertruck kommer först i 2023

Den elektriska pickup-trucken är tillbaka på ritbordet.

Av / 2022-01-17 - 21:30
Teslas Cybertruck kommer först i 2023

Det finns många elektriska pickuper på väg in på marknaden. Särskilt amerikanerna är nöjda med de stora fyrhjulsdrivna bilarna och ingen av dessa har fått mer uppmärksamhet än Teslas Cybertruck.

Läs också Tesla Cybertruck kommer bara i en färg – Men du kan foliera den i vilken färg eller mönster du vill, säger Elon Musk.

Teslas pickup-truck med den mycket speciella designen presenterades redan i 2019, men ända sedan dess har det varit en hel del tystnad kring Cybertrucken. Nu tyder mycket på att alla som hade sett fram emot att köpa detta monster av en elbil måste rusta sig med ännu mer tålamod.

Åtminstone skriver nu nyhetsbyrån Reuters att Tesla planerar produktionsstart av Cybertrucken i slutet av första kvartal 2023 – det vill säga mer än ett år framåt i tid.

Enligt den trovärdiga källa som Reuters har fått denna information från, så är anledningen till denna försening att Tesla planerar att ändra och förbättra fordonets egenskaper och funktioner. Eftersom konkurrensen hårdnar alltmer i segmentet för elektriska pickuper önskar Tesla skapa en mer övertygande produkt.

Läs också Här är din nya el-pickup Teslas Cybertruck är långtifrån den enda. Här är en lista över de coolaste elektriska pickuperna som du kan köpa väldigt snart.

Enligt Reuters-källan kommer produktionen av Tesla Cybertruck endast att ske i begränsad omfattning under första kvartal 2023, varefter en ökning av kapaciteten sedan förväntas ske.

Knappast att vänta i Skandinavien

Dock är det nog ingen större chans att få se Teslas Cybertruck på de nordiska vägarna. Den elektriska pickupen kommer att ha mycket svårt att bli godkänd enligt gällande EU-regler. Cybertruck ska tillverkas av rostfritt stål och lever därmed inte upp till riktlinjerna om att delar av karossen ska skydda fotgängare.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Första titten på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck är i Sverige

Beijing Auto Show 2024: Nya elbilar på löpande band

Billigare Tesla kan komma redan i år

Nyast med en ansiktslyftning: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: En riktig mardröm

Ny Mini-modell på väg

Topless och vackert från Maserati

Snart går Mercedes EQS ännu längre

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Fullständigt vansinne

Ljud & Bild
Rulla till toppen