TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Här är Polestar 3

Lanseras 2022 som ren el-SUV.

forfatter
Publicerad 2021-12-07 - 09:20

Polestar ger oss små blänkare om sina nya modeller, det här är inte första gången vi skriver om Polestar 3. Den här gången är budskapet att den nya modellen, som lanseras nästa år och kommer att byggas i USA och Kina, ska få rejält höjda försäljningsmål från årets mål på 29 000 bilar.

Vilket i stora sammanhang är väldigt lite, men med bara en enda bilmodell (okej då, två) är det ett respektabelt antal.

Polestar 2 ska byggas tillverkas i Charleston, South Carolina, för den amerikanska marknaden och förmodligen i Kina för resten av världen.

– Vi kommer att bygga i Amerika för amerikaner. Polestar 3 är en elektrisk prestanda-SUV av högsta klass som planeras att lanseras 2022. Den kommer att definiera utseendet för stadsjeepar i den elektriska tidsåldern. Det kommer också att vara den första Polestar-modellen som byggs i Amerika, säger Polestars VD Thomas Ingenlath.

Ingenlath var nyligen i New York där han berättade att Polestar 3 kommer att blir en av de mest klimatvänliga bilarna som tillverkas. Den kommer också att finnas tillgänglig med autonom motorvägspilot med LiDAR-sensorer från Luminar och centraliserad datorkraft från Nvidia. Med andra ord självkörande på nästa nivå, utan att Polestar berättar mer än så.

Som namnet antyder är Polestar 3 den tredje modellen i en växande serie, och kommer att hjälpa till att ta Polestar in på minst 30 globala marknader i slutet av 2023.

Med flera nya bilmodeller siktar Polestar på att tiodubbla den globala försäljningen på cirka 29 000 år 2021 till 290 000 bilar år 2025.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Bluetooth säkrar däcken Det finns en app för det: Håll digital koll på cykelns däcktryck.
Great Scott! DeLorean Alpha5 får ljud från Cambridge Audio Kan det bli en bilstereo med hela 1,21 gigawatt?
Teslas vilddjur kan äntligen beställas De lyckligaste får sin Model S Plaid eller Model X Plaid redan innan nyår.
Därför köpte jag en Tesla Inte nödvändigtvis den bästa bilen. Men det är den jag behöver.
Kolla in de senaste bilderna - och videon - av Rolls-Royce Spectre Den första elektriska Rollsen kommer 2023. Körkomforten ska vara som ett flygande matta!
Första tjuvtitten på ny konceptbil från Mini Konceptbilen Mini Concept Aceman ger ett första intryck av framtidens formspråk hos Mini.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend