Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik
L&B Home:s Julkalender: Lucka 07Delta

Nyhet

Här är Polestar 3

Lanseras 2022 som ren el-SUV.

Skrivet av / 2021-12-07 - 09:20
Här är Polestar 3

Polestar ger oss små blänkare om sina nya modeller, det här är inte första gången vi skriver om Polestar 3. Den här gången är budskapet att den nya modellen, som lanseras nästa år och kommer att byggas i USA och Kina, ska få rejält höjda försäljningsmål från årets mål på 29 000 bilar.

Vilket i stora sammanhang är väldigt lite, men med bara en enda bilmodell (okej då, två) är det ett respektabelt antal.

Polestar 2 ska byggas tillverkas i Charleston, South Carolina, för den amerikanska marknaden och förmodligen i Kina för resten av världen.

– Vi kommer att bygga i Amerika för amerikaner. Polestar 3 är en elektrisk prestanda-SUV av högsta klass som planeras att lanseras 2022. Den kommer att definiera utseendet för stadsjeepar i den elektriska tidsåldern. Det kommer också att vara den första Polestar-modellen som byggs i Amerika, säger Polestars VD Thomas Ingenlath.

Ingenlath var nyligen i New York där han berättade att Polestar 3 kommer att blir en av de mest klimatvänliga bilarna som tillverkas. Den kommer också att finnas tillgänglig med autonom motorvägspilot med LiDAR-sensorer från Luminar och centraliserad datorkraft från Nvidia. Med andra ord självkörande på nästa nivå, utan att Polestar berättar mer än så.

Som namnet antyder är Polestar 3 den tredje modellen i en växande serie, och kommer att hjälpa till att ta Polestar in på minst 30 globala marknader i slutet av 2023.

Med flera nya bilmodeller siktar Polestar på att tiodubbla den globala försäljningen på cirka 29 000 år 2021 till 290 000 bilar år 2025.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Snart behöver du inte ladda din elbil

Tesla Cybertruck äntligen ute på vägarna

Mercedes redo med första snabbladdningsstationen i Europa

Se den elektriska hojen i Göteborg

Världens första i sitt slag

Elbil från... Xiaomi.

Blir väldigt billig

Ny Segway elsparkcykel

Här är Volkswagens första eldrivna kombi

Rivians "bus eller godis"

Honda, Lexus och Toyota visar upp framtidens elbilar

Dynaudio i prisvärd elbil

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen