TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Nu kan du få Sonos-ljud i bilen

Ja, du läste rätt! Audi Q4 e-tron blir den första modellen med bilstereo från Sonos.

forfatter
Publicerad 2021-03-10 - 15:24

Audi har en lång tradition att erbjuda uppgraderade ljudsystem i sina bilmodeller: oftast kan man välja mellan Bose eller Bang & Olufsen som premiumalternativ. Men till kommande Q4 e-tron har Audi hittat en ny partner: ingen mindre än Sonos!

A211112_medium-989x741 A211111_medium-989x741 A211114_medium-989x741 A211113_medium-989x741
<
>
Foto: Audi

Sonos-bilstereo?

Sonos har precis lanserat sin nya bärbara högtalare och nu visar det sig alltså att de även har större saker på gång. Samarbetet med Audi är det första i bilsammanhang.

Så här ligger det till: Audi publicerade nyligen helt färska bilder av kommande Q4 e-tron och där kan man precis skymta Sonos-loggan i interiören. Efter detta har Sonos officiellt bekräftat att Q4 e-tron blir den första bilen som får Sonos-ljud i kupén.

”Vi kan bekräfta att vi arbetar med Audi på ett nytt audio partnership. Samarbetet kommer ge “Sonos-tuned” ljud i den nya Q4 e-tron. Vi kommer ha mer information att dela i framtiden!”
Sabrina Krim, Sonos Sr. PR-Manager, Nordics

Sonos-systemet ska i första hand levereras till nya Audi Q4 e-tron, men enligt Sonos VD Patrick Spence kommer de kunna erbjuda ljudsystem till andra biltillverkare också.

Exakta specifikationer och funktioner i Sonos-systemet – som antal högtalare, effekt, surround och finesser – har inte offentliggjorts ännu, men vi antar att systemet åtminstone kan kommunicera och synkronisera med Sonos-appen, så att man kan lyssna på samma musik och spellistor i bilen som hemma. Kanske även Sonos Radio? Ljud & Bild jagar mer info och återkommer!

Källa: The Verge

 

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
De här Audi-modellerna får inbyggt Apple Music Apple Music i infotainmentsystemet innebär att användarna kommer åt sina abonnemang direkt från Multi Media Interface-skärmen (MMI) via bilens integrerade uppkoppling.
Ny generation Harley-elcyklar får Google Cloud De nya modellerna döljer nästan alla nyheter på insidan.
BMW avslöjar räckvidden på iX1 Öppnar för förhandsbokning av BMW:s nästa el-SUV i sommar.
Nu bör du köpa Tesla Model Y Om du beställer en Model Y nu behöver du inte längre oroa dig för övervikt. Lasten har också fått bättre säkring.
Polestar 2 får utökad räckvidd och nya färger Polestar minskar klimatavtrycket och uppdaterar Polestar 2.
Världens smartaste elcykel i två nya versioner Elcyklarnas svar på Tesla är klara med två helt nya modeller.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend