Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Guide

24 kul sommarprylar

Grejorna du inte hade en aning om att du behövde

Av / 2019-07-07 - 09:27
24 kul sommarprylar

Grejorna du inte hade en aning om att du behövde.

Sommar betyder sol, semester och minnesvärda upplevelser för hela familjen. Men minnena kan blekna utan en bra kamera. Och solen känns mer uthärdlig med en kall dryck – och ingen sommar utan musik, eller hur?

Oavsett vilken sorts semester du väljer så finns det praktisk hjälp i form av små prylar som får barnen att lugna ner sig i baksätet, gör livet lite roligare eller får fart på grillfesten.
Här har vi samlat ihop ett par kända och okända nya prylar som vi inte ens visste att vi behövde, men som kan komma till nytta nu i semestertider.
Globetrotter, strandraggare, naturvandrare och grillkung, alla hittar praktiska saker här. Och vi har inte glömt bilsemestrare och festivalbesökare, som också kan få både nytta och nöje av några av alla dessa prylar man kanske inte skulle kunna tro ens fanns.
Vem kunde väl tro att vi till exempel bara måste ha ett vedeldat campingkök med USB-laddning?

Kjenner du følelsen av sand alle steder på kroppen etter en tur på stranden? Med den transportable dusjen RinseKit blir sanden på stranden.
Kan du känna känslan av sand överallt på kroppen efter ett strandbesök? Med den bärbara duschen RinseKit stannar sanden på stranden

GOPRO HERO7 BLACK – ACTIONKAMERA

Actionkameran du måste ha

Om du vill filma dina upplevelser precis så som du själv upplever dem så finns det ingen bättre kamera.

Förutom utmärkt videokvalitet har Hero7 Black den bästa elektroniska bildstabiliseringen vi har sett, ända upp till 4K/50-60p. Kameran ställer om sig snabbare än någonsin från skugga till sol – viktigt på sommaren, när man plötsligt får motljus i linsen. Vattentät även utan hus är den också, så här är det bara att köra igång!

OTTERBOX DEFENDER, MOBILSKAL

Störtkruka för mobilen

En modern smartmobil är lite ömtålig. Den måste packas in säkert innan resan.

Självklart ska mobilen följa med på semestern. Inte för att du ska kunna uppdatera Facebook på varenda litet stopp (OK, det också!) utan för att den fungerar som kompass, GPS, vägkarta, kamera och mycket mer. Och ska den överleva ute i vida världen så måste den vara inpackad i ett tåligt skal.

COBRA MICROTALK AU220, WALKIE TALKIE

Håll kontakten

När mobilen inte har täckning.

Med 3 km räckvidd, 10 timmars batteritid och 16 kanaler är de här pyttesmå walkie-talkierna guld värda för alla som är ute i naturen eller på platser med dålig mobiltäckning. Stänkskyddade Cobra AU220 levereras med uppladdningsbara batterier och USB-kabel, och kan vara räddningen för semestern.

SOLGAARD LIFEPACK – ryggsäck

Ryggsäcken med allt

Praktisk ryggsäck med mängder av fiffiga inbyggda finesser för en aktiv livsstil.

Lifepack har avdelningar för kläder och prylar med massor av fack, inklusive gömda för värdesaker. Ladda mobilen med den inbyggda laddningsstationen. Och batteriet laddar upp sig med solceller, samt bjuder på underhållning då det även är en Bluetooth-högtalare. Har även inbyggd låsvajer så man inte blir av med prylarna.

BELKIN ROAD ROCKSTAR

Ström på resan

När familjen eller vännerna ger sig ut på vägarna kan det lätt bli slagsmål om ladduttaget.

Moderna bilar har kanske en USB-kontakt eller två, men i stora delar av bilparken får man fortfarande hålla tillgodo med cigarettändaren. Så vad kan väl vara bättre än en billaddare med fyra uttag? Belkin Road Rockstar sätts i 12-voltsuttaget och ger två uttag fram och två som kan dras vidare till passagerarna i baksätet.

JBL E65BTNC

Mindre brus, mindre stress

Hörlurar är A och O även på bilsemestern.

Ett par bra hörlurar är något av det första du bör tänka på när familjen ger sig iväg på långresa. Det garanterar bra ljud till musik, filmer och spel för alla passagerare, utan att störa föraren! Ännu bättre blir det om hörlurarna är trådlösa och brusreducerande, som de här från JBL. E65BTNC har hög ljudkvalitet och brusreduceringen är bland de bättre vi har testat för de här pengarna.

NEXTBASE 522GW – DASHBORD-KAMERA

Om olyckan är framme

Med en kamera i bilen vet du alltid vems felet var när du krockar. Den senaste från Nextbase har dessutom nya, livsviktiga funktioner.

Här är den röststyrda dashboard-kameran du bara måste ha på bilsemestern. Nextbase 522GW-filmar med vidvinkel och 1440p-videokvalitet. Efter en krock frågar SOS-funktionen om du är okej och ringer automatiskt nödnumret om du inte svarar.

Vid en kollision skickas även video från alldeles innan och efter händelsen automatiskt till mobilen.

STILLA MOTION

Stoppa tjuven!

Långa fingrar i tältlägret? Inget problem längre. There’s an app for that!

Självklart har du med mobilen till festivalen. Och förmodligen andra värdeföremål också som du lägger i din magväska eller i en ryggsäck. Med en app på mobilen och det lilla tjuvlarmet från Stilla Motion får du behålla dina ägodelar. Lägg larmet i en väska så får du en varning om den flyttar på sig. Problemet är löst!

DOMETIC BORDBAR TB15

Keep it cool!

Med Dometics behändiga kylbox är det nära till kall dryck.

En kall dricka kan vara en livräddare på stekheta bilresor, men hur gör man när kylväskan ligger nedpackad i bagageluckan? Dometic har lösningen med sin BordBar TB15, som går att sätta fast med säkerhetsbältet fram eller i mitten i baksätet. Väskan rymmer 15 liter, går på 12 volt och kan kyla ner till –20° C.

JBL PARTYBOX PARTYHØYTTALER

Kungen på campingen

Partyhögtalaren med högt ljud och inbyggda discolampor.

Bästa sättet att få feststämning på campingen är en bra ljudanläggning. JBL Partybox har imponerande bas och volymresurser för en bärbar högtalare. Dessutom höjer man stämningen med discolamporna. Batteriet räcker halva dagen och natten, och räcker inte det kan den kopplas till bilens cigarettändaruttag.

GOOBAY OUTDOOR POWERBANK

Låt solen ladda mobilen – även när det regnar

Goobay Power Bank kan ladda upp din mobiltelefon flera gånger. Och efteråt kan solen ladda upp powerbanken.

En powerbank är oumbärlig i tältet. Den här är robust och vattentät och har dessutom en inbyggd ficklampa. Med 8 000 mAH i tanken finns det kapacitet för minst två mobilladdningar. Men sedan då? Jo, då lägger du ut den i solen! Tack vare de inbyggda solcellerna kan powerbanken laddas av solens strålar.

BIOLITE CAMPSTOVE 2

Koka kaffe – och ladda mobilen

Engångsgrillar är ute! Här är en modern version av ett vedeldat friluftskök.

Om det är kallt på campingen så samlas kring eldstaden. Bioite Campstove 2 kan koka en liter vatten på fem minuter när den matas med pappkartongen från ett lock ram öl. En inbyggd fläkt får fart på elden så att även de som inte var scouter kan vara med. Och överskottsvärmen omvandlas till ström som kan ladda mobiltelefonen!

WEBER IGRILL 2

Grilla trådlöst

Kolla temperaturen med mobilen

Grilla köttet helt perfekt med två stektermometrar och få full kontroll över temperaturen med en app i mobilen. Du kan också se temperaturen stiga på mobilskärmen, eller direkt på iGrill 2, och få ett meddelande strax innan maten är färdiggrillad. iGrill 2 fungerar på alla grillar, även i ugnen.

NETGEAR ORBI OUTDOOR SATELLITE

Internet i trädgården

En grillkorv i ena handen, blixtsnabbt internet på mobilen i den andra.

Att prata med andra människor i verkligheten är överskattat, så även om du har bjudit alla grannar för att grilla i trädgården är en stabil och snabb internetuppkoppling ett måste! Det får du genom Netgear Orbi Outdoor Satellite, som förstärker hemnätverket upp till 175 meter och tål alla slags väder.

SONY MHC-V72D

Högtryck på altanen

Imponera på grannarna med den grymmaste högtalaren och lek DJ mellan drinkarna.

Sonys högtalare är som gjord för att skapa partystämning på grillfesten. Den spelar nästan olagligt högt, har festliga stroboskoplampor och DJ-kontroller som kan styras med gester. Dessutom kan man koppla in mikrofoner och köra karaoke framåt natten. Akta bara så inte hamburgarna skakar av grillen.

KOODUU SYNERGY 50S

Håll flaskan kall och hjärtat varmt

Den här vinkylen är både en lampa och en högtalare.

Är det en högtalare som lyser eller en lampa som låter? Hur som helst håller den vinet svalt. Kooduu Synergy 50S är nämligen en vinkyl som rymmer två liter, inklusive isbitar. Handtaget gör den enkel att flytta på och det uppladdningsbara batteriet räcker i upp till åtta timmars musik eller tolv timmars ljus. Det finns också mindre (35S) och större (65S) modeller.

OLYMPUS TOUGH TG-5

Vattentät semesterkamera

På land och till sjöss.

Den robusta Olympus-kameran är vår semesterfavorit. Det tål knall och fall, går att dyka med och ingen annan allväderskamera tar lika bra bilder. Massor av tillbehör, inklusive undervattenshus för dykning till ner till 45 m, undervattensblixt och annat gör den oumbärlig för det mesta.

RINSEKIT, TRANSPORTABEL DUSCH

Lämna sanden på stranden

Med en egen personlig dusch är det slut med sand överallt.

Kan du känna känslan av sand överallt på kroppen efter ett strandbesök? Med den bärbara duschen RinseKit stannar sanden på standen! RinseKit tar inte mer plats än en kylväska så den är smidig att bära med sig. Och vattnet har högt tryck så du blir helt ren även om tvättningen bara varar i 4-5 minuter.

DOMETIC COOLFREEZE

Kyl ölen med solen

En hightech-kylväska för dig som vill vara lite extra cool i sommar.

Coolfreeze är kylväskan med extra allt. Den kan drivas med el i sommarstugan, från cigarettändaruttaget i bilen eller med solceller på picknicken. Under tiden kan man ladda mobilen från USB-uttaget och övervaka kylningen med en app. Den finns i storlekar på 32 till 88 liter och är förstärkt för tuffa tag.

SODAPOP

Högtalaren med en flaska bas

SodaPOP sätts fast på en helt vanlig flaska och ger extra bas.

SodaPOP är en liten högtalare i fickformat som kopplas trådlöst till mobilen via Bluetooth. Det geniala är att du kan skruva fast den på en vanlig plastflaska som då fungerar som ett högtalarkabinett och ger extra saftig bas. Det ingår en flaska men den kan du lämna hemma om du vill spara plats i packningen. Det lär finnas gott om flaskor dit du ska!

NETGEAR M1 – bärbart WI-FI

Bärbar wifi för hela familjen

Slut med slött trådlöst nätverk på hotellet. Du kan ta med ett eget nätverk i fickan.

Även om du är på det stora jorden runt-äventyret så finns det lugna stunder när mailen ska kollas och Facebook ska uppdateras med dagens skörd av semesterbilder. Netgear M1 är en batteridriven, trådlös router som klarar 20 enheter i taget och fungerar med både sitt SIM-kort och hotellets wifi.

TILE PRO, spårbricka

Hitta din resväska

Trådlös spårning på mobilen.

De små Bluetooth-brickorna hjälper dig att hitta saker du har tappat bort och talar om när du är i närheten. De spårar bagage och andra saker hela tiden och visar dig var på kartan de befinner sig. Oumbärligt på resor och kan rädda semestern om man haft otur.

SCROSS PRO LIGHT

Ström på resan

Varje globetrotter med stolthet har en strömadapter med sig när äventyret börjar.

En nätadapter kan vara oumbärlig på resan, och den här kompakta USB-adaptern från Scross är extra praktisk. Den är kompatibel med eluttag i närmare 200 länder (nästan alla utom Japan) och är tillräckligt kraftfull för att driva allt från bärbara datorer till jordade hårtorkar, plus har två USB-uttag för dina prylar.

DOG & BONE LOCKSMART MINI

Lås utan nycklar

Robust hänglås som öppnas och låses med mobilen via Bluetooth

Med LockSmart Mini kan du låsa ditt hotellrum och andra ställen där du förvarar värdesaker på resan. Låset är anslutet till din mobil men har ett unikt serienummer så att det inte kan ”kapas” av andra mobiler. När låset ska öppnas knappar du in PIN-koden, så öppnas LockSmart Mini som genom ett trollslag.

Redaktion
Ljud & Bilds och L&B Homes journalister väljer och utför noggranna tester på ca. 475-500 produkter varje år. Vi testar de flesta saker som går på el – vare sig det är TV-apparater, mobiltelefoner, högtalare, bärbart ljud, hi-fi, kameror, hemmabio, ultrabooks, smartklockor, surfplattor etc.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Electrocompaniet 2 channel Audio Power Amplifier

Kommentar: Du behöver 75 tum (eller mer!)

Guide till bra semesterbilder

Rulla till toppen