Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Tesla Model Y

Tesla Model Y

Model X är SUV-versionen av Model S, men Model Y är den större crossover-versionen av Model 3. Betydligt mindre än X, men med 3:ans efterlängtade takhöjd.

Ännu så länge kan du bara välja mellan Long Range och Performance, i båda ingår premium-ljudsystemet. Vi misstänker att det är samma stereo som i Model 3, som vi har testat.

Autopilot ingår i båda, men du kan betala 66 000 kronor extra för att göra bilen ”självkörande i framtiden”, vilket redan nu inkluderar trafikljusigenkänning och automatisk körning på stadsgator. Och dessutom en förbättrad Summon-funktion, där bilen hittar dig på parkeringsplatsen.

Long Range-utgåvan ger 505 km räckvidd enligt WLTP-mätningen och accelererar från 0 till 100 km/h på 5,1 sekunder. Topphastigheten är 217 km/h. För 50 000 kronor extra får du Performance-versionen, med 480 km räckvidd och 241 km/h i topphastighet. Dessutom går 0–100 på 3,7 sekunder.

Annons

Också i detta test:

Volkswagen ID.4

Lexus UX 300e

Hyundai Ioniq Electric

Hyundai Kona Electric

Kia e-Soul

Mini Cooper SE

Nissan Leaf

Renault Zoe

Volkswagen ID.3

Tesla Model 3

DS 3 Crossback E-Tense

Mazda MX-30

Polestar 2

Volvo XC40 Recharge Pure Electric

Peugeot e-208

Skoda Enyaq iV

Audi e-tron 50 / 55 Quattro

Jaguar i-Pace

Mercedes-Benz EQC

Porsche Taycan Turbo S

Tesla Model S

Tesla Model X

forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.