Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Porsche Taycan Turbo S

Porsche Taycan

Just nu är den billigaste helt elektriska Porschen Taycan 4S. Den börjar på 1 170 000 kronor, medan du får gå upp till 1 700 000 kronor för Turbo och 2 080 000 kronor för Turbo S. Och när extrautrustningen ska monteras blir det ännu dyrare.

Det finns mycket att säga om hur potent bilen är: 0–100 km/h går på 2,8 sekunder (Turbo S), maxhastigheten är 250–260 km/h, laddningseffekten är upp till 270 kW och du kan ladda 100 kilometer på bara fem minuter. Det är en Porsche, vad trodde du?

Läs: Välj mellan Bose och Burmester

Men det är underhållningsdelen vi ska koncentrera oss på här. Du kan välja ett ljudsystem från Bose som kostar 14 100 kronor extra. Men det ska du inte, för om du ändå köper en Porsche så är bara det häftigaste gott nog. Och då ska du i stället lägga 62 000 kronor för ett Burmester-surroundsystem! Då får du 1455 watt effekt fördelat på 21 individuellt styrda högtalare. Inklusive en 10-tums subwoofer i bagagerummet med en 400-watts förstärkare (klass D). Diskanterna är av typen Air Motion Transformer (AMT), som ser ut som banddiskanter – och som ofta felaktigt (även av oss) kallas för sådana. Systemet är gjort för att låta korrekt och ha låg förvrängning, även på hög volym.

LÄs vårt test av Porsche Taycan med Burmester-ljud.

Annons

Också i detta test:

Volkswagen ID.4

Lexus UX 300e

Hyundai Ioniq Electric

Hyundai Kona Electric

Kia e-Soul

Mini Cooper SE

Nissan Leaf

Renault Zoe

Volkswagen ID.3

Tesla Model 3

DS 3 Crossback E-Tense

Mazda MX-30

Polestar 2

Volvo XC40 Recharge Pure Electric

Peugeot e-208

Skoda Enyaq iV

Audi e-tron 50 / 55 Quattro

Jaguar i-Pace

Mercedes-Benz EQC

Tesla Model S

Tesla Model X

Tesla Model Y

forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.