Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi utser

Fujifilm X-T4

Av / 2020-10-20 - 10:00
Fujifilm X-T4

Fujifilm X-T4 är så välgjord och komplett att det är svårt att föreställa sig vad som skulle kunna förbättras. Fokusspårning med video naturligtvis, men allt annat som bildkvalitet, användarvänlighet och inte minst användbarhet, är fulländat. Detta är verkligen en allroundkamera för folk som filmar lika mycket som de tar stillbilder. Den har kanske lite mindre bildsensor, men X-T4 kan verkligen ge fullformatkameror som kostar dubbelt så mycket en hård match om kunderna.

Den stora nyheten är den inbyggda bildstabilisatorn. Som ger upp till 6,5 exponeringsstegs kompensation ihop med merparten av Fujinon-objektiven – ungefär 5 steg med de resterande – och fungerar med både stillbilder och video.

Det kommer inte heller som någon överraskning att bildkvaliteten i praktiken är densamma som med X-T3. Det fanns inte mycket att förbättra där heller. Fuji är allmänt kända för sin raffinerade JEPG-processning och X-T4 gör oss inte besvikna här heller.

För varje ny generation har Fujifilms ingenjörer förbättrat kamerornas autofokus. I X-T4 hittar vi samma hybrid-autofokus som i X-T3, med respons ända ner till 0,02 sekunder, men Fuji har försökt förbättra fokusspårningen – och det tycker vi att de har lyckas väl med.

Kameran kan spela in PCM-ljud i stereo och har mikrofoningång – som även kan fungera som linjeingång för en avspelare, men inte som hörlursuttag. Det ingår däremot en USB-adapter med 3,5 mm minijack-hörlursuttag, så att man kan använda hörlurarna som monitor när man filmar.

För alla som inte kommit till skott ännu kan Fuji-kameran vara precis vad de har väntat på. X-T4 har starka konkurrenter i bland annat Sony a6600 och fullformatkameran Nikon Z6, men är den mest kompletta systemkameran hittills i APS-C-klassen.

Och den bästa vi har testat.

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.
Nyhet

På insidan av Elkjøp Campus

Följ med oss innanför dörrarna till Elgigantens ”hemliga” elektronikmässa.
Läs mer
Rulla till toppen