annons
annons

TerraTec Noxon iRadio Cube

Form och ljud i kubik

Små designade apparater till rimliga priser brukar sällan låta speciellt bra men Noxon är undantaget som bekräftar regeln.

Tydlig stor skärm Bra form och format
Begränsad volymtålighet

Det är roligt att så många apparater i detta test faktiskt ser så bra ut då de ju är tänkta att stå framme. Noxon är inget undantag med sin strama och avskalade kubform. Den känns solid och påkostad trots den rimliga prislappen. På baksidan gömmer sig förutom antennanslutningen en nätverkskontakt och en linjeutgång. Förutom internetradio finns vanlig FM-radio, nätverksuppspelning samt klockradio vilket gör den extra lämplig att ha på nattduksbordet.
Användning
De infällda dolda knapparna har bra känsla även om de är i minsta laget. Den fiffiga navigeringsratten gör det ändå enkelt att använda apparaten även utan fjärr. Vill man styra den på avstånd så ligger fjärren bra i handen och knapparna är väl placerade, även om enstaka har lite oklar funktion. Skärmen är stor och mycket tydlig vilket gör det lätt att se menyer och få lite överblick över valmöjligheterna. På det hela taget är det lätt att hitta och spela upp media oavsett källa.
Ljudkvaliteten
För att vara så liten klämmer Noxon ur sig riktigt bra ljud. Förklaringen är det stora högtalarelementet som gömmer sig på undersidan. Ska man vara petig så blir ljudet visserligen lite instängt och man kan inte skruva upp volymen särskilt högt innan det skräller. Men det är ändå över snittet och klart godkänt för hur apparaten är tänkt att användas. Den duger inte bara för radiosändningar utan man kan mycket väl spela upp MP3 över nätverket.

Det är roligt att så många apparater i detta test faktiskt ser så bra ut då de ju är tänkta att stå framme. Noxon är inget undantag med sin strama och avskalade kubform. Den känns solid och påkostad trots den rimliga prislappen. På baksidan gömmer sig förutom antennanslutningen en nätverkskontakt och en linjeutgång. Förutom internetradio finns vanlig FM-radio, nätverksuppspelning samt klockradio vilket gör den extra lämplig att ha på nattduksbordet. Användning De infällda dolda knapparna har bra känsla även om de är i minsta laget. Den fiffiga navigeringsratten gör det ändå enkelt att använda apparaten även utan fjärr. Vill man styra den på avstånd så ligger fjärren bra i handen och knapparna är väl placerade, även om enstaka har lite oklar funktion. Skärmen är stor och mycket tydlig vilket gör det lätt att se menyer och få lite överblick över valmöjligheterna. På det hela taget är det lätt att hitta och spela upp media oavsett källa. Ljudkvaliteten För att vara så liten klämmer Noxon ur sig riktigt bra ljud. Förklaringen är det stora högtalarelementet som gömmer sig på undersidan. Ska man vara petig så blir ljudet visserligen lite instängt och man kan inte skruva upp volymen särskilt högt innan det skräller. Men det är ändå över snittet och klart godkänt för hur apparaten är tänkt att användas. Den duger inte bara för radiosändningar utan man kan mycket väl spela upp MP3 över nätverket.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 39:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på TerraTec Noxon iRadio Cube
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-