annons
annons

Scott RXi-400WL

Kassettbandarens ersättare

Det var länge sedan man gjorde mixband från radion men nu är den moderna digitala versionen här tack vare Scott.

Radioinspelning
Onaturligt ljud Besvärlig hantering

Scotts apparat både ser ut och känns mer påkostad än vad den faktiskt är. Det enda som skvallrar om priset är att skärmen inte är speciellt stor. På baksidan hittar vi en nätverkskontakt och inget mer. Alla övriga anslutningar sitter på framsidan vilket är bra när det gäller hörlursuttaget. Men linjeingången, porten för USB-minne och SD-kortläsaren kunde gott ha dolts för att ge ett renare intryck. De senare har den unika funktionen att man faktiskt kan spela in FM-radio och internetradio.
Användning
Skärmen må vara liten men den är faktiskt ganska högupplöst, eller åtminstone ryms det mycket på den eftersom man använder ett väldigt litet teckensnitt. Menyerna blir därför svårlästa på håll. Knapparna på apparaten är inte speciellt många men navigeringsratten snabbar upp menyvalen. Fjärren har desto fler knappar, men de sitter så rörigt att det är frustrerande att använda den. Sammantaget är det därför lite besvärligt att använda apparaten.
Ljudkvaliteten
Trots att kabinettet är ett av de större så sitter det inte speciellt stora högtalarelement i det. Det hade varit bättre med en monohögtalare med ett större, mer påkostat element. Ljudkvaliteten är nämligen inte speciellt bra. Men för en gångs skull är det mellanregistret vi har störst problem med. Det låter distanserat och ger röster en onaturlig klang vilket inte bara förstör musik utan även tal. För en radio är det ett större problem än det hade varit för en ren musikmaskin. Vi fick även hackig uppspelning av internetradio betydligt oftare än med konkurrenterna.

Scotts apparat både ser ut och känns mer påkostad än vad den faktiskt är. Det enda som skvallrar om priset är att skärmen inte är speciellt stor. På baksidan hittar vi en nätverkskontakt och inget mer. Alla övriga anslutningar sitter på framsidan vilket är bra när det gäller hörlursuttaget. Men linjeingången, porten för USB-minne och SD-kortläsaren kunde gott ha dolts för att ge ett renare intryck. De senare har den unika funktionen att man faktiskt kan spela in FM-radio och internetradio. Användning Skärmen må vara liten men den är faktiskt ganska högupplöst, eller åtminstone ryms det mycket på den eftersom man använder ett väldigt litet teckensnitt. Menyerna blir därför svårlästa på håll. Knapparna på apparaten är inte speciellt många men navigeringsratten snabbar upp menyvalen. Fjärren har desto fler knappar, men de sitter så rörigt att det är frustrerande att använda den. Sammantaget är det därför lite besvärligt att använda apparaten. Ljudkvaliteten Trots att kabinettet är ett av de större så sitter det inte speciellt stora högtalarelement i det. Det hade varit bättre med en monohögtalare med ett större, mer påkostat element. Ljudkvaliteten är nämligen inte speciellt bra. Men för en gångs skull är det mellanregistret vi har störst problem med. Det låter distanserat och ger röster en onaturlig klang vilket inte bara förstör musik utan även tal. För en radio är det ett större problem än det hade varit för en ren musikmaskin. Vi fick även hackig uppspelning av internetradio betydligt oftare än med konkurrenterna.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 39:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Scott RXi-400WL
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-