annons
annons

Marantz TT-42

Kurant analogljud

Marantz har tagit den enkla vägen och satsat på helautomatik. Tryck på Play så gör skivspelaren resten.

Enkel att använda.
Medelmåttigt ljud. Går inte att uppgradera.

TT-42 är en enkel skivspelare med remdrift. Hela spelaren känns som en simpel produkt, plastkänslan är fulländad. Den är bara avsedd för MM-pickupen som är monterad, vilket betyder att både nåltryck och antiskating (en tyngd drar armen åt sidan för att förhindra att den vinglar i spåren) är låst och inte kan justeras.
 
Ljudkvalitet
Även när det gäller ljudet känns detta som en mycket enkel skivspelare. Det låter helt godkänt och mycket av ”charmen” från vinylskivorna kommer fram. Skivor som knastrar betonar just detta lite väl mycket, och diskantregistret är inte välmarkerat.
Funkartisten Jarle Bernhofts helt nya liveskiva ”1: Man 2: Band” på vinyl låter fint, men rösten är lite matt och framträder inte så väl i musiken. Basgitarren (som i själva verket är två bassträngar på en gitarr) svänger fint, men saknar fundament. Någon djupbas finns inte. Det är också en lite stökig och smal ljudbild som presenteras, på grund av brist på förmåga att separera kanalerna ordentligt från varandra och att återskapa dynamiken.
Nine Inch Nails ”The Hand That Feeds” från albumet ”With Teeth” betonar ytterligare att Marantz-spelaren har brister i form av bas, diskant och dynamik. Detta är en helt okej och billig skivspelare för den som behöver ett redskap för att kunna spela sina skivor på ett så enkelt sätt som möjligt, punkt slut.

TT-42 är en enkel skivspelare med remdrift. Hela spelaren känns som en simpel produkt, plastkänslan är fulländad. Den är bara avsedd för MM-pickupen som är monterad, vilket betyder att både nåltryck och antiskating (en tyngd drar armen åt sidan för att förhindra att den vinglar i spåren) är låst och inte kan justeras.   Ljudkvalitet Även när det gäller ljudet känns detta som en mycket enkel skivspelare. Det låter helt godkänt och mycket av ”charmen” från vinylskivorna kommer fram. Skivor som knastrar betonar just detta lite väl mycket, och diskantregistret är inte välmarkerat. Funkartisten Jarle Bernhofts helt nya liveskiva ”1: Man 2: Band” på vinyl låter fint, men rösten är lite matt och framträder inte så väl i musiken. Basgitarren (som i själva verket är två bassträngar på en gitarr) svänger fint, men saknar fundament. Någon djupbas finns inte. Det är också en lite stökig och smal ljudbild som presenteras, på grund av brist på förmåga att separera kanalerna ordentligt från varandra och att återskapa dynamiken. Nine Inch Nails ”The Hand That Feeds” från albumet ”With Teeth” betonar ytterligare att Marantz-spelaren har brister i form av bas, diskant och dynamik. Detta är en helt okej och billig skivspelare för den som behöver ett redskap för att kunna spela sina skivor på ett så enkelt sätt som möjligt, punkt slut.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Marantz TT-42
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
Helautomatisk Remdrift Pickup: Audio Technica AT3600 33 och 45 varv Pris: 2 000 kr
Pris: 2000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-