annons
annons

Samsung HT-BD7200

Gnistrande stereoljud

Den här anläggningen från Samsung kostar lite, har många funktioner och låter briljant.

Superbt stereoljud. Klar dialog på film.
Saknar lite dynamik.

2.1-anläggningen HT-BD7200 har ett utseende som är anpassat för Samsungs TV-sortiment. Av den anledningen är högtalarna ganska så höga, vilket rent ljudmässigt bör vara en fördel.
Två USB-portar kan användas för att överföra film- och musikfiler från USB-minnen, eller lagra nedladdat BD-Live-material. Du kan också använda en av portarna för att koppla in en Wi-Fi-adapter från Samsung för att ge anläggningen trådlös tillgång till nätverket.
Dockningsstation för iPod ingår i kartongen och anläggningen kan dessutom streama film, bilder och musik direkt från datorn via nätverkskabel.
 
Ljudkvalitet
Med ”Terminator: Salvation” i BD-spelaren är det uppenbart att Virtual Surround-funktionen inte är lika bra hos Samsung som hos Philips, även om den fungerar bra här också. Det känns aldrig som om vi har högtalare bakom oss, men funktionen ger bättre rumskänsla än ren stereo och dialogen kommer mer direkt från mitten.
Dialogen är klar, till skillnad från andra anläggningar som kan låta lite burkiga. Det kan bero på att högtalarna är smala och inte återger särskilt mycket under nedre mellanregistret eller övre basen, där merparten av energin befinner sig. Detta innebär att det finns ett litet ”glapp” mellan högtalarna och subbasen.
Musik i stereo har ett bra stereoperspektiv med gott om rymd runt pianot. Kontrabasen är också fin och upplöst. Detta är testets bästa stereoljud, brett och öppet. Subbasen går inte lika djupt som i 5.1-anläggningarna från Sony och Panasonic, men den är mer homogen. I HT-BD7200 har basen bättre upplösning och tonstruktur.

2.1-anläggningen HT-BD7200 har ett utseende som är anpassat för Samsungs TV-sortiment. Av den anledningen är högtalarna ganska så höga, vilket rent ljudmässigt bör vara en fördel. Två USB-portar kan användas för att överföra film- och musikfiler från USB-minnen, eller lagra nedladdat BD-Live-material. Du kan också använda en av portarna för att koppla in en Wi-Fi-adapter från Samsung för att ge anläggningen trådlös tillgång till nätverket. Dockningsstation för iPod ingår i kartongen och anläggningen kan dessutom streama film, bilder och musik direkt från datorn via nätverkskabel.   Ljudkvalitet Med ”Terminator: Salvation” i BD-spelaren är det uppenbart att Virtual Surround-funktionen inte är lika bra hos Samsung som hos Philips, även om den fungerar bra här också. Det känns aldrig som om vi har högtalare bakom oss, men funktionen ger bättre rumskänsla än ren stereo och dialogen kommer mer direkt från mitten. Dialogen är klar, till skillnad från andra anläggningar som kan låta lite burkiga. Det kan bero på att högtalarna är smala och inte återger särskilt mycket under nedre mellanregistret eller övre basen, där merparten av energin befinner sig. Detta innebär att det finns ett litet ”glapp” mellan högtalarna och subbasen. Musik i stereo har ett bra stereoperspektiv med gott om rymd runt pianot. Kontrabasen är också fin och upplöst. Detta är testets bästa stereoljud, brett och öppet. Subbasen går inte lika djupt som i 5.1-anläggningarna från Sony och Panasonic, men den är mer homogen. I HT-BD7200 har basen bättre upplösning och tonstruktur.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Samsung HT-BD7200
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
Samsung HT-BD7200 2.1-system 2 x 120 watt + 1 x 200 watt (4 ohm) HD-ljud och -bild BD-Live HDMI-utgång (ingen ingång) Pris: 6 700 kr
Pris: 6700:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-