Loewe Blutech Vision Interactive

Värd att vänta på?

Loewes första ordentliga Blu-ray-spelare har låtit vänta på sig, men så har den tyska tillverkaren också lyckats bra med sin Blutech Vision.

Plus
Läcker design. Användarvänlig och snabb.
Minus
Högt pris.

Loewe har tagit god tid på sig att utveckla en spelare som motsvarar deras höga kvalitetskrav – faktiskt så länge att den första modellen som lanserades knappt hann nå ut till butikerna förrän den var föråldrad. Nya Blutech Vision Interactive är gjord för att matcha de läckra flatskärmarna i serierna SL, Individual och Reference, och har skivluckan och alla knappar dolda bakom en blank frontpanel. För Loewe har det självfallet varit viktigt att kunna integrera spelaren med en Loewe-TV. Därför har Blutech Vision bland annat samma menyer som Loewes nya flatskärmar och kan fjärrstyras med TV:ns fjärrkontroll via HDMI.
När det gäller funktioner är det värt att påpeka att Loewe-spelaren (till skillnad från Marantz) har ett inbyggt minne på 1 GB för nedladdning av extramaterial och annat Blu-ray-innehåll från nätet.
 
Bildkvalitet
Loewe är kända för att lägga stora resurser på bildkvaliteten i sina TV-apparater och Blutech tycks vara av samma klass. Blu-ray-bilden är som förväntat skarp och kristallklar, men har en aning varmare färgton än spelaren från Marantz. Det ger lite extra glöd i hudtoner och rent allmänt lite starkare färger, utan att det blir för mycket av det goda. Det är mer tal om en lite ”försiktig” signatur i bilden som många lär tycka är behaglig. Kontrasten är också lite högre på Loewe-spelaren, vilket ger lite extra intensitet i vissa scener. Även när det gäller DVD-material är bildkvaliteten mycket god. Det syns inte en skymt av orenheter eller uppskalningsproblem.
 
Ljudkvalitet
Blutech Vision är främst avsedd att kombineras med en Loewe-TV via HDMI och har därför ingen multikanalsutgång. Musikavspelning i stereo avslöjar också att Blutechen inte har en lika påkostad analogdel som Marantz-spelaren – Loewe-spelaren har rent generellt en lite mörkare och mindre detaljerad ljudbild, och inte heller någon särskilt spänstig bas om man jämför med BD7004. I Loewes fall är det mer passande att hämta ut eventuellt surroundljud digitalt, och gärna direkt från TV-skärmen. Loewe har inbyggd surroundavkodning i TV:n, vilket kan användas tillsammans med deras aktiva högtalarsystem.
 
Snabb rackare
Ett av Loewe-spelarens bästa attribut är hastigheten. Att kalla den för blixtsnabb är ingen överdrift. Blutech tar bara 3 sekunder på sig att öppna luckan från standby-läge, och det är bland det snabbaste vi har varit med om. Läshastigheten (ungefär 1 minut från det att skivan läggs i luckan tills titeltexten visas på skärmen) är mer normal, men fullt i klass med de snabbare spelarna på marknaden. De långsammaste kan lätt ta 2–3 minuter på sig att göra samma sak (observera att tiden också kan variera från film till film).
En annan bonus är avsaknaden av fläkt, vilket gör Loewe-spelaren mycket tystgående.

Loewe har tagit god tid på sig att utveckla en spelare som motsvarar deras höga kvalitetskrav – faktiskt så länge att den första modellen som lanserades knappt hann nå ut till butikerna förrän den var föråldrad. Nya Blutech Vision Interactive är gjord för att matcha de läckra flatskärmarna i serierna SL, Individual och Reference, och har skivluckan och alla knappar dolda bakom en blank frontpanel. För Loewe har det självfallet varit viktigt att kunna integrera spelaren med en Loewe-TV. Därför har Blutech Vision bland annat samma menyer som Loewes nya flatskärmar och kan fjärrstyras med TV:ns fjärrkontroll via HDMI. När det gäller funktioner är det värt att påpeka att Loewe-spelaren (till skillnad från Marantz) har ett inbyggt minne på 1 GB för nedladdning av extramaterial och annat Blu-ray-innehåll från nätet.   Bildkvalitet Loewe är kända för att lägga stora resurser på bildkvaliteten i sina TV-apparater och Blutech tycks vara av samma klass. Blu-ray-bilden är som förväntat skarp och kristallklar, men har en aning varmare färgton än spelaren från Marantz. Det ger lite extra glöd i hudtoner och rent allmänt lite starkare färger, utan att det blir för mycket av det goda. Det är mer tal om en lite ”försiktig” signatur i bilden som många lär tycka är behaglig. Kontrasten är också lite högre på Loewe-spelaren, vilket ger lite extra intensitet i vissa scener. Även när det gäller DVD-material är bildkvaliteten mycket god. Det syns inte en skymt av orenheter eller uppskalningsproblem.   Ljudkvalitet Blutech Vision är främst avsedd att kombineras med en Loewe-TV via HDMI och har därför ingen multikanalsutgång. Musikavspelning i stereo avslöjar också att Blutechen inte har en lika påkostad analogdel som Marantz-spelaren – Loewe-spelaren har rent generellt en lite mörkare och mindre detaljerad ljudbild, och inte heller någon särskilt spänstig bas om man jämför med BD7004. I Loewes fall är det mer passande att hämta ut eventuellt surroundljud digitalt, och gärna direkt från TV-skärmen. Loewe har inbyggd surroundavkodning i TV:n, vilket kan användas tillsammans med deras aktiva högtalarsystem.   Snabb rackare Ett av Loewe-spelarens bästa attribut är hastigheten. Att kalla den för blixtsnabb är ingen överdrift. Blutech tar bara 3 sekunder på sig att öppna luckan från standby-läge, och det är bland det snabbaste vi har varit med om. Läshastigheten (ungefär 1 minut från det att skivan läggs i luckan tills titeltexten visas på skärmen) är mer normal, men fullt i klass med de snabbare spelarna på marknaden. De långsammaste kan lätt ta 2–3 minuter på sig att göra samma sak (observera att tiden också kan variera från film till film). En annan bonus är avsaknaden av fläkt, vilket gör Loewe-spelaren mycket tystgående.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Loewe Blutech Vision Interactive
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
Också i detta test:
Loewe Blutech Vision Interactive HDMI 1.3, 1080p/24 BD-profil 2.0 1 GB minne Ethernet-anslutning USB-port Pris: 10 000 kr
Pris: 10000,-

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Apple AirPods får röststyrning

AirPods får trådlös laddning och ”Hej Siri”.

Stranger Things, säsong 3 – första trailern!

4 juli återvänder Netflix till Hawkins och Stranger Things.

test
Panasonic Lumix S 24-105mm F4 Macro OIS

Superb allround-zoom

Panasonics första standardzoom i fullformat lever upp till förväntningarna.

Philips OLED934: Ny toppmodell avslöjad

Här är de första bilderna på Philips nya OLED-toppmodell!

Apple turbotrimmar iMac

De nya iMacarna klarar tuffa jobb dubbelt så snabbt.

Dags att köpa iPad?

Om du har funderat på att köpa en ny surfplatta så är tiden kommen.

Ljusstarkt porträttobjektiv till Sony alpha

Tyst, snabbt och med snygg boheh är några av egenskaperna man får med Samyangs 85mm f1.4.

test
Canon EOS RP

Klipp från Canon

EOS RP saknar inte helt kompromisser men har en aggressiv prislapp och är mycket tillfredsställande att fotografera med.

Allt om Samsungs QLED-TV 2019

Samsungs kommande 2019-modeller får ett markant lyft i bildkvalitet, och den här gången gäller det inte bara toppmodellerna.

test
Samsung QE65Q900R

8K mot 4K: ­Teknisk knockout

Är Samsungs minsta och billigaste 8K-skärm bättre än en vanlig, bra 4K-TV? Vi testar!

Mässbilder från Sound Society 2019

Även i vårt grannland Danmark finns det naturligtvis hifi-mässor. Här är bilder från en av dem!

Tidal ger studioljud i iPhone

Tidal-användare kan glädja sig åt att iPhone har fått MQA-stöd, och alltså kommer närmare ljudet från inspelningsstudion.

grupptest
5 trådlösa brusreducerande hörlurar

Tyst och skönt på flyget

Brusreducerande hörlurar motverkar trötthet och skonar hörseln på långa flygresor.

test
Line Magnetic Audio 805iA

Glödande klangmästare

En av de bästa rörförstärkare vi har testat raserar alla fördomar.

Sonos One får nytt innehåll

Sonos One Gen 2 är lika enkel att använda som tidigare. Så vad är det egentligen som är nytt?

test
ikko OH1

Glänsande ljud

Kinesiska ikko debuterar med stora ambitioner till små priser.

Recension
Triple Frontier

Greed is good…

Före detta amerikanska elitsoldater bestämmer sig för att råna en sydamerikansk knarkbaron. Det går inte riktigt som planerat.

test
RME ADI-2 DAC

Bästa ljudet vi har hört

Du hittar knappast en bättre DAC för pengarna än RME ADI-2 DAC.

test
Stax SR-009s

Detta är inte ljud – det är magi

Nu vet jag hur det känns att ha ett helt universum inklämt mellan öronen.

Recension
A star is Born

Gnistrande personkemi

Cooper och Gaga sjunger sig in i filmhistorien med en fängslande remake av motgångar-gör-dig-stark-klassikern.