annons
annons
annons

Nyheter

Superzoom till Sony NEX

Tamrons nya 18–200 mm utökar urvalet av optik till Sonys små NEX-systemkameror.

annons

Om man bortser från Panasonic och Olympus så finns det inte särskilt mycket optik att välja mellan till de små systemkamerorna. Det tänker Tamron göra någonting åt.

Nya superzoomen 18–200 mm F/3,5–6,3 Di III1 VC (motsvarar 27–300 mm) till NEX-serien är ett praktiskt och användbart tillskott i form av ett allt-i-ett-objektiv som klarar det mesta.

”Tamron har byggt in nitton års erfarenhet av zoomteknik i denna produkt. Resultatet är ett kompakt objektiv med låg vikt och bara 62 mm filterdiameter. För fotografen innebär detta att man kan täcka alla sina behov – från vidvinkel till telefoto – med ett och samma objektiv”, säger Karsten Rath hos Focus Nordic, Tamrons nordisk generalagent.

Objektivet har optisk bildstabilisering och Direct Manual Focus, en funktion som gör att man kan fokusera direkt på objektivet.

Tamron har ännu inte avslöjat när objektivet – som finns i två olika utföranden: svart och silver – släpps eller hur mycket det kommer att kosta.

focusnordic.se

annons
annons
annons
annons
Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut material från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål, under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Materialet får inte användas för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. .