annons
annons

Photokina 2008:

Ny Olympus E-kamera snart klar

Att berätta om något som inte finns är inte så enkelt, men Olympus nya spegelreflex är inte så långt borta – och lite vet vi redan om den.


Kameran inte bara liknar E-3, mycket av tekniken bygger på den. Utseendet är snarlikt men den nya modellen är lite mindre och lättare.
Nykomlingen kommer att ha 11-punkters autofokus och integrerad bildstabilisator. Vilken bildsensor och hur många megapixlar det handlar om vet vi däremot inte, bortsett från att bildsensorn får samma dammrengöring som Olympus övriga E-modeller.
E-vaddennukommerattheta har dessutom en vrid- och vändbar skärm och många ergonomiska likheter med E-3, fast här finns det en funktionsratt till vänster om prismahuset, vilket inte E-3 har.

Det finns ännu inga specifikationer, men eftersom den nya E-modellen ska dyka upp på marknaden under första kvartalet 2009 så är det mesta klart när det gäller tekniken.
Olympus säger att de har velat ta den kreativa processen ett steg längre med den nya modellen, och antyder bildbehandling och efterprocessning som ingen har sett maken till i någon kamera.
Vad det betyder får vi se om ett par månader.
 
 

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-