Search
Generic filters
TEST

uleFone Armor 7

 itemprop
TESTuleFone Armor 7
uleFone Armor 7

För fumliga fotografer

Gedigen telefon som kan ett par kul konster – och inte minst har en riktigt bra kamera.

Ljud & Bild tycker

Stor og rigtig fin skærm, trådløs opladning – og et kamera i en kvalitet, vi ikke har set i en toughphone før.
Middelmådig processor, og 3D-grafikken er ikke noget at prale af.
 • Klassning: IP69, MIL-STD-810G
 • CPU: 2,0 GHz Mediatek P90, octa-core
 • Kort: nanoSIM + MicroSD
 • Minne: 8 GB / 128 GB
 • Skärm: 6,3 tum, 2340 x 1080, Gorilla Glass 4
 • Operativsystem: Android 9
 • Kamera: 48 Mp f/1,7 vidvinkel / 16 Mp f/2,0 vidvinkel AF / 8 Mp f/2,4 tele / 16 Mp selfie
 • Trådlöst: 4G, Wi-Fi 802.11ac, BT 5.0
 • Batteri: 5 500 mAh
 • Mått: 8,1 x 16,6 x 1,4 cm (BxHxD)
 • Vikt: 290 g
 • Funktioner: FM-radio, accelerometer, gyro, kompass, pulsmätare, lufttrycksmätare, elektroskop
 • Webb: ulefone.com
Visa mer
Visa mindre

Riktpris.pris 5500 kr

 • Geekbench 5: 385 singlecore, 1 480 multicore
 • Basemark GPU: 1 673
 • 3D Mark Sling Shot Extreme: 1 188
 • PCMark: 9 926
 • PCMark Battery: 8:23 h

Precis som med Doogee är kinesiska uleFone inte ett namn vi är vana vid att se på skandinaviska butikshyllor. Men märket har ett omfattande utbud av både vanliga och robusta telefoner.

UleFone Armor 7 är byggd efter samma mall som Doogee S68 Pro. Faktiskt så mycket att man kan misstänka att de kommer från samma fabrik. Metallskenorna på sidan, de stötsäkra hörnen och till och med skruvarna är precis likadana. Armor 7 är dock lite större och lite smalare på ett sätt som närmar sig elegans – fast utan att nå hela vägen fram.

uleFone Armor 7 är en riktigt bra mellanklassmobil – i robust version.  

Skärmen är 6,3 tum på diagonalen och har en upplösning på 2340 x 1 080 pixlar. För att vara en toughphone är ramen ganska smal och i rätt belysning kan Armor 7 mycket väl misstas för en vanlig smartmobil. Om man bortser från att den är dubbelt så tjock. Skärmen skyddas av ett extra lager folie.

Armor 7 är försedd med 8 GB RAM och 128 GB lagringsutrymme. Alltså precis som en helt vanlig mobil.

 

Samma verktyg överallt

Även på insidan finns det många likheter mellan uleFone och Dogee. ”Verktygslådan” med praktiska appar för friluftsliv och byggarbetsplatser innehåller många liknande program. Det gäller vattenpass, lodlinje, höjdmätare, förstoringsglas, ljudtrycksmätare och verktyget för att hänga upp tavlor. Armor 7 briljerar dock med fler inbyggda sensorer. Här hittar man även en lufttrycksmätare och en pulsmätare. Den senare fungerar med hjälp av en fotosensor på baksidan. Det är smart, men också lite opraktiskt eftersom du måste hålla fingret mot telefonen och hålla dig lugn under de 40 sekunderna som mätningen tar.

UleFone Armor 7 kan laddas trådlöst (om du stöter på en Qi-laddare ute i vildmarken). Du kan också använda telefonen som en powerbank för andra enheter med en USB-kabel.

annons

 

annons

Fin kamera

Kamerasektionen i Armor 7 består av tre linser. Huvudkameran är på inte mindre än 48 Mp och bländare 1,7. Det är verkligen tjusigt, och kan förklara varför Armor 7 briljerar med inomhusfoton. Den tar faktiskt bättre bilder i dåligt ljus än vad CAT och i synnerhet Doogee klarar av i bra belysning! Skulle det inte finnas tillräckligt med ljus så består blixten av inte färre än fem starka lysdioder! Det räcker för att garantera bra ljus på flera meters håll.

 

uleFone Armor 7 tar testets klart bästa utomhusfoton. (Foto: L&B)
Inomhusfoto i bra ljus med uleFone går fint, bilderna har bra detaljer. (Foto: L&B)
Även i dåligt ljus kommer detaljerna med. Tillsammans med lite brus. (Foto: L&B)

Benchmarks

Precis som de övriga modellerna i testet har uleFone en octacore-processor från Mediatek. Här är det dock en 2 GHz-version av P90, som är betydligt starkare för speciellt AI-beräkningar. Vilket förmodligen kameran tjänar på.

I ren beräkningskraft är skillnaden mot Doogees P70-processor dock liten. Geekbench 5 hamnade på 385 poäng singlecore och 1480 multicore. PCMark Work 2.0-testet gav 9926 poäng, vilket inte bara är medelbra utan faktiskt riktigt prydligt.

annons

Inte heller Armor 7 är en telefon man ska välja för 3D-grafikens skull. Basemark GPU slutade på 1673 poäng och 3DMark Sling Shot Extreme på 1188. Det är sämre än den billigare Doogee S86 Pro.

Som en toughphone bör kan Armor 7 köras länge på en laddning. 8 timmar och 23 minuter ser till att du inte får slut på ström ens på en tvådagars tur med kanoten.

 

Fysiskt test

UleFone Armor 7 är specificerad både som IP68 och IP69K. Det första innebär att den tål en och en halv meters vatten i en halvtimme. Det andra är att telefonen klarar av att spolas med 80-gradigt varmt vatten under tryck. En vända i en hink vatten påverkade den alltså inte det minsta. Trots att USB-C-porten inte är förseglad. Inte heller falltestet, som bestod av fritt fall från en och en halv meter i betonggolvet, där den landade på baksidan, skärmen respektive hörnen, orsakade ens minsta lilla repa i lacken.

 

Slutsats

UleFone är en okänd aktör, men befinner sig på en scen där ingen av de välkända mobiltillverkarna vill vara med. Och eftersom Armor 7 gör det mest rätt blir den en vinnare. UleFone har lyckats para ihop förnuftig hårdvara med en riktigt bra kamera – och till ett lockande pris, där den enda kompromissen man måste göra är storleken. Stegmätare, pulsmätare och kompass är fint, men för träning föredrar du nog att ha allt sådant i en smartklocka i stället.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

  Också i detta test:

   data-srcset

   data-srcset

  CAT S52

  Pris: 5300 kr Annons
  Testets mest slimmade och snyggast designade mobil. Vattentät och tål verkligen omild behandling.
  Saknar helt speciella hantverkarfunktioner. Långsam på det mesta – och extra långsam med grafik.
   data-srcset

  Doogee S68 Pro

  Pris: 3300 kr Annons
  Tillräckligt billig för att ha som extratelefon när man jobbar. Lång batteritid. Trådlös laddning – åt båda håll!
  Testets största och tyngsta. Trots många kameror är bildkvaliteten inte värd att skriva hem om.

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativ till uleFone Armor 7

  (Foto: Motorola)

  Mobilen som Motorola skulle ha väntat med

  Tålamod är en dygd, vilket Motorola tyvärr inte har lärt sig. Den annars utmärkta Motorola Edge+ lider av flera onödiga fel, och den något klumpiga designen underlättar inte direkt för helhetsintrycket.

   data-srcset

  Xiaomis galna lyxmobil

  Xiaomis första premiummobil imponerar stort men kommer folk få hicka av prislappen?

  (Foto: Huawei)

  En briljant mobil du aldrig får köpa!

  Huawei P40 Pro skulle ha varit årets bästa kameramobil. Men i stället finns det framför allt ett problem som gör att de flesta bör ta en lång omväg runt den här telefonen.

   data-srcset

  Tre telefoner du inte kan slå ihjäl

  Behöver du köra appar på byggnadsställningen eller bara hålla koll på Facebook när du fjällvandrar? Då behöver du en robust mobil.

   data-srcset

  Spelkonsolen som är en mobil

  Andra generationen av Asus gaming-mobil är toppklass – men reserverad för ett fåtal.