Skönsjungande mobiler i duell

Skönsjungande mobiler i duell

Den ena lovar kamerakraft och den andra vill gärna imponera med pekskärm. Duellen mellan Sony Ericsson W902 och Nokia 5800 XpressMusic är på papperet en tuff kamp mellan de två tillverkarnas mest påkostade musikmodeller.

I vår outtröttlighet att ge våra läsare det bästa som finns inom bild och ljud, även i fickformat, så kastar vi oss över två av de i skrivande stund mest intressanta musikmobilerna. De skiljer sig lite i form och hantering men sådana petitesser kan vi ju inte bry oss om när vi ska plocka fram de bästa prylarna för våra läsare. Vissa kanske inte alls vill ha pekskärm medan det för andra ett måste. Som vanligt är vårt ledord rätt pryl för rätt person.
Likheten modellerna emellan är ju självfallet att bägge av sina respektive tillverkare kallas musikmobiler. Det är en underlig titel idag, då praktiskt taget varenda mobil har både utrymme nog och stöd för musikuppspelning. Därför förväntar vi oss att de här lurarna ska andas musik och helt enkelt ge mervärde för de som är med musikintresse. Det kan vara ­alltifrån radiomottagare och FM-sändare till musikbaserade spel samt vår favorit: en gammal hederlig stereoutgång så att ens vanliga hörlurar passar.
Sist men inte minst ska de ju även­ imponera som mobiler. Vettigt gränssnitt och övriga funktioner som förenklar livet ger självfallet pluspoäng.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Produkter i testet

Nokia 5800 XpressMusic

Fräsch fläkt från Nokia

Även om precis alla andra har kastat ur sig både en eller sju telefoner med pekskärm vid det här laget är det här Nokias första moderna försök.

Grym pekskärm. Hörlursutgång.
Menyerna inte helt genomtänkta för pekskärm. Halvdan kamera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Marius


Senaste artiklar: