Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Pioneer X-HM30V

Medelmåttig

Pioneers billiga anläggning verkar seriös men missar lite på ljudkvaliteten.

Publicerad 2012-05-26 - 06:55
Pioneer X-HM30V
Geir Gråbein Nordby

Pioneer har inbyggd DVD-spelare, FM-radio och USB-port på fronten. Den inbyggda iPod-dockan på ovansidan ger full tillgång till musikinnehåll och till skillnad från Samsungs anläggning så kan man navigera fritt på iPoden och spela vilken musik man vill, även från appar som Wimp och Spotify. Det senare går även att navigera i med hjälp av fjärrkontrollen.

Vi får en bra känsla av huvudenheten, högtalarna verkar däremot vara en billig historia. Kabinettet är spinkigt och de två elementen är inte särskilt påkostade – i stället för en riktig diskantdome är det ett vanligt pappmembran som återger de höga frekvenserna.

Trots detta är det faktiskt i mellanregistret vi saknar ljud när vi ber X-HM30V att spela musik. Basen är rund och fin, och diskantfrekvenserna är rena, även om röstregistret är tämligen tunt. Jarle Bernhoft har visserligen inte den mest maskulina rösten av alla, men här låter han mer som en pojke än den fullvuxna man han är. Röster är för ljusa och tunna vilket fort framkallar en viss lyssningströtthet. Ljudet saknar dynamik så det är svårt att bli fängslad av Pioneers ljud. Det finns helt klart bättre alternativ där ute.

Ljud & Bild tycker

Bra huvudenhet. Tunt mellanregister. Billiga högtalare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen