Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Yamaha PianoCraft MCR-755

En riktig stereo!

Yamaha försöker dra växlar på sina musik­instrument. Och lyckas. Här får man verkligen ett bra ljud.

Publicerad 2012-05-26 - 06:50
Yamaha PianoCraft MCR-755
Audun Hage

Detta är dessutom den enda testdeltagaren som har en kompakt Blu-ray-receiver – med 3D! Här får man alltså allt på en gång, både stereo och hemmabio. Visserligen bara med två högtalare, men det kommer man långt med. Om man vill kan man koppla in en subbas (köps separat) för att få mer bas till både film och musik.

Detta är den mest kompletta och välljudande av alla i testet. Precis som hos de övriga går det att koppla in en iPod, iPad eller iPhone till USB-porten på fronten och sedan styra musiken från fjärrkontrollen. Man kan också strömma musik via hemnätverket.

Yamaha-högtalarna är förhållandevis högresta, ungefär 28 cm höga och 29 cm djupa, men inte så stora att de inte får plats i de flesta bokhyllor. Här får man en ytterst välbalanserad ljudbild med fyllig bas, utan överdrifter. Rent ljudmässigt är detta kanske testets mest kompletta anläggning, med relativt bra dynamisk kontrast och en engagerande och öppen ljudbild. Den är inte fullt lika transparent och detaljerad som med dyrare alternativ, men i det här startfältet låter Yamaha bäst. Mellanregistret är mycket klarare och bättre definierat än hos någon annan. Till och med diskanten hänger med fint i ljudbilden och är distinkt, även jämfört med Philips.

Ljud & Bild tycker

Välbalanserat ljud. Blu-ray-spelare. Inget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen