Search
Generic filters

: Kenwood K-521

Kenwood K-521

Ljud & Bild tycker

Stöder många ljudformat. Lättanvänd. Klara toner.
Ont om bas. Behöver subbas.
2 x 40 watt (10 % THD)
CD/USB (MP3, WMA, AAC)
iPod-docka
FM-radio
Subbasutgång
Pris: 4 500 kr

Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 4500 kr

Kenwood K-521 är inte bara utrustad med CD-spelare utan också en USB-port som stöder ljudformaten MP3, WMA och AAC. På ovansidan av anläggningen sitter dessutom en krubba för iPod och iPhone. En speciell detalj med denna är att ljudet överförs digitalt i stället för analogt (vilket de flesta system använder). Resultatet är ett lite bättre ljud från iPod/iPhone.
Trots låg vikt har förstärkaren förhållandevis gott om kraft tack vare digital förstärkning. Kenwoods digitalförstärkning korrigerar dessutom för fas och frekvensrespons i högtalarna, för att ge en bättre spridning och en mer naturtrogen klang. Förutom två analoga aux-ingångar finns det en optisk digitalingång för spelkonsol, DVD-spelare och så vidare. Vi saknar däremot riktiga terminaler som klarar tjocka högtalarkablar, samt utbytbar nätkabel.

Ljudkvalitet
Det är i synnerhet med enkel singer/songwriter-musik som anläggningen visar sin styrka. Och då särskilt med kvinnliga röster. Ane Brun återges till exempel med mycket klar röst och hennes gitarr är tydlig och har bra attack. Det är nämligen i mellanregistret som den här anläggningen låter bäst. Övertonerna återges dynamiskt och tydligt, även om detta inte är den mest silkeslena diskant vi har hört. Det saknas lite nyanser här och där, vilket hörs särskilt tydligt på ljusa toner från ett piano eller en fiol.
Från nedre mellanregistret och nedåt händer det inte så våldsamt mycket. En gitarr har inte särskilt mycket kropp genom Kenwood-anläggningen. Leonard Cohen har inte heller så mycket pondus, det låter nästan som om han är tillbaka i tonåren på skivan ”Ten New Songs”. I själva verket är hans röst inspelad med mer bas än på någon annan inspelning, men det hörs inte med K-521.
Kenwood kan spela högre än exempelvis Philips lite dyrare MCM906, men den senare låter ändå betydligt tuffare. Hör bara på Rammsteins cover av Depeche Modes ”Stripped”. Till Lindemans röst går mycket djupare hos Philips, och medan man hos Kenwood knappt hör att det finns någon basgitarr återger Philips den med mycket mer kraft och tryck.
Oavsett musikstil kommer Kenwoods anläggning till korta mot Philips, som är mycket prisvärd. Fast tar vi en titt på prislappen så är K-521 inte dum alls. Kenwood har åtminstone inte gått i fällan och försökt klämma ut mer bas än vad anläggningen kan hantera, i stället kan man koppla in en subbas om man vill ha mer tyngd.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 3 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Marius


Senaste artiklar:

Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Samsung Galaxy Z Fold 2 är den hopfällbara mobilen du alltid har önskat dig.
  Vill du bli av med oväsen?
  Vi undrade när highend-klassen skulle få sina första brusreducerande hörlurar. Det är naturligtvis Bang & Olufsen som är först – och Beoplay H95 ger mersmak!
  Den senaste iMacen är den bästa stationära Mac-datorn för många, trots en inte helt oväsentlig nackdel.
  TAG Heuer Connected är mer än en smart träningsklocka, den är ett snyggt armbandsur också.
  JBL ger sig in i ANC-toppklassen med en hörlur som är rolig att lyssna på och som tar bort bruset effektivt.
  Panasonics toppmodell är en riktig godbit för kräsna TV-entusiaster: HZ2000 har en superläcker bild i tvättäkta studiokvalitet!
  HP Sprocket Select fyller absolut ingen funktion. Och den mobila fotoskrivaren levererar faktiskt halvdåliga bilder. Ändå är den helt fantastisk.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Klipsch The Fives

  Riktpris: 10000 kr Explosivt ljud i vardagsrummet

  Denon Home 350

  Riktpris: 7500 kr Snygg design – mäktigt inre

  Canton Pro XL.3

  Riktpris: 3200 kr Anonym och oengagerande

  Monitor Audio Climate 60

  Riktpris: 6000 kr Spelglädjen uppväger
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.