: Kenwood K-521

Kenwood K-521

Kenwood K-521 är inte bara utrustad med CD-spelare utan också en USB-port som stöder ljudformaten MP3, WMA och AAC. På ovansidan av anläggningen sitter dessutom en krubba för iPod och iPhone. En speciell detalj med denna är att ljudet överförs digitalt i stället för analogt (vilket de flesta system använder). Resultatet är ett lite bättre ljud från iPod/iPhone.
Trots låg vikt har förstärkaren förhållandevis gott om kraft tack vare digital förstärkning. Kenwoods digitalförstärkning korrigerar dessutom för fas och frekvensrespons i högtalarna, för att ge en bättre spridning och en mer naturtrogen klang. Förutom två analoga aux-ingångar finns det en optisk digitalingång för spelkonsol, DVD-spelare och så vidare. Vi saknar däremot riktiga terminaler som klarar tjocka högtalarkablar, samt utbytbar nätkabel.

Ljudkvalitet
Det är i synnerhet med enkel singer/songwriter-musik som anläggningen visar sin styrka. Och då särskilt med kvinnliga röster. Ane Brun återges till exempel med mycket klar röst och hennes gitarr är tydlig och har bra attack. Det är nämligen i mellanregistret som den här anläggningen låter bäst. Övertonerna återges dynamiskt och tydligt, även om detta inte är den mest silkeslena diskant vi har hört. Det saknas lite nyanser här och där, vilket hörs särskilt tydligt på ljusa toner från ett piano eller en fiol.
Från nedre mellanregistret och nedåt händer det inte så våldsamt mycket. En gitarr har inte särskilt mycket kropp genom Kenwood-anläggningen. Leonard Cohen har inte heller så mycket pondus, det låter nästan som om han är tillbaka i tonåren på skivan ”Ten New Songs”. I själva verket är hans röst inspelad med mer bas än på någon annan inspelning, men det hörs inte med K-521.
Kenwood kan spela högre än exempelvis Philips lite dyrare MCM906, men den senare låter ändå betydligt tuffare. Hör bara på Rammsteins cover av Depeche Modes ”Stripped”. Till Lindemans röst går mycket djupare hos Philips, och medan man hos Kenwood knappt hör att det finns någon basgitarr återger Philips den med mycket mer kraft och tryck.
Oavsett musikstil kommer Kenwoods anläggning till korta mot Philips, som är mycket prisvärd. Fast tar vi en titt på prislappen så är K-521 inte dum alls. Kenwood har åtminstone inte gått i fällan och försökt klämma ut mer bas än vad anläggningen kan hantera, i stället kan man koppla in en subbas om man vill ha mer tyngd.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
Har du den här produkten?
Sätt ditt betyg.

0 / 5. Antal röster: 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Annons
Annons

Läs också

Så här enkelt har det aldrig varit filma i 4K från luften.
Asus PA32UCX med Mini-LED är en datormonitor för proffs och helt enkelt den bästa jag har sett. Men helt perfekt är inte den här heller.
För somliga kommer Yamaha-förstärkaren att sakna något väsentligt, men då menar vi inte i ljudkvaliteten.
Mola Mola Kula är en helt unik förstärkare. Vi har nog aldrig hört ett sådant överflöd av detaljer!
Årets Samsung Galaxy S21-serie finns i tre olika versioner: S21, S21+ och S21 Ultra. Här kan du läsa om vilken modell som passar dig bäst.
Bang & Olufsen har hämtat inspiration från 1970-talet och skapat en förtroendeingivande musikmaskin som man kan ta med sig.
Med Samsungs nya projektorer kan du få en enorm bild direkt på väggen hemma i vardagsrummet.
Här är den moderna surroundförstärkaren för dig som vill ha riktigt bra ljud i hemmabion men som vill vara förnuftig med plånboken.
Med absolut alla funktioner man behöver ger Marantz NR1711 stora hemmabioupplevelser i ett slimmat och snyggt format.
Philips ultrabreda skärm placerar dig mitt i handlingen, oavsett om du ägnar dig åt spel, film eller kalkylblad.
Elbilen Volvo XC40 är en sagolik bil, framför allt i den här versionen.
JBL Bar 5.0 är en enkel och pigg soundbar som inte behöver någon subwoofer för att spela tillräckligt med bas.