Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Pioneer A4

Baskung till lågpris

Imponerande basresurser och ovanliga anslutningar gör Pioneers högtalare speciellt intressant.

Publicerad 2012-12-17 - 00:00
Pioneer A4
Jonas Ekelund

Pioneer ger sig nu på AirPlay-högtalare där A4 är storebror i serien som även innehåller A1 som inte har subwoofer och A3 som är batteridriven och stänksäker. Det är kanske inte den vackraste högtalaren i testet och den plastiga lådan ger inga lyxpoäng. På framsidan sitter touchknappar för att välja källa och justera volym samt några inte speciellt diskreta statuslampor. Baksidan har anslutningar för nätverk, aux-anslutning av musikkällor, USB för iPod samt en knapp för Wifi-läge.

Man kan nämligen ställa in den för Wifi Direct vilket innebär att man kan spela trådlöst på den även om man inte har något trådlöst nätverk tillgängligt. Högtalaren stöder även HTC Connect som är den mobiltillverkarens AirPlay-utmanare och finns inbyggt i nyare modeller som HTC One X. Trevligt nog finns även DLNA-stöd. Man kan välja flera sätt att installera den i nätverket och det går att göra busenkelt. Men tyvärr finns ingen app för att tillföra funktioner eller göra inställningar.

Det märks att Pioneer inte har tagit lätt på ljudet bara för att det är en liten trådlös produkt. Deras högtalardesigner Andres Jones har varit inblandad i konstruktionen. Det märks, för ljudet är på en gång kraftfullt och balanserat. Men framför allt undrar man var all bas kommer ifrån och man tittar nästan under bordet. Det är imponerande att kunna bygga ett så pass kompakt kraftpaket som ändå inte behöver skämmas för sig på lägre volym. Även efter festen kan man fortsätta glädjas åt musiken.

Slutsats
Även om Pioneers högtalare nog kan vara intressant för många tack vare sitt allmänt goda ljud så är det ändå de unika fördelarna som kan locka speciella köpare. Vill man ha en riktig partyhögtalare i kompakt format är basresurserna oöverträffade. Vill man använda den utan trådlöst nätverk är Wifi Direct en perfekt lösning för att ändå slippa sladdarna. Och har man en ny HTC-mobil så är A4 till och med det enda valet. Pioneer har lyckats skapa en välljudande högtalare som sticker ut från mängden.

Ljud & Bild tycker

Kraftfull bas Wifi Direct Plastig Ingen fjärr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen