Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Sammanfattning

Något för varje smak

De tre anläggningarna är visserligen olika, men en sak de har gemensamt är att de låter överraskande bra. Utvecklingen har verkligen gått framåt de senaste åren!

Skrivet av / 2011-10-07 - 23:45
Sammanfattning
Geir Gråbein Nordby

Denne opretentiösa stereo-trekamp har blivit en årlig tradition som vi på redaktionen alltid ser fram emot. För även om vi testar väldigt många enskilda komponenter under året är det inte alltid vi har en möjlighet att undersöka exakt vilka kombinationer som fungerar allra bäst. Man skulle därför kunna säga att den här artikeln är en ”reality check” – och det ligger alltid lite prestige i vem som kan sätta ihop den bästa anläggningen.

Att bara kombinera olika testvinnare är inte nödvändigtvis ett recept på framgång, för det är inte säkert att alla vinnarna fungerar bra ihop. I fallet med Hegel HD20 och Dynaudio Focus 110 Active måste vi ändå säga att vi har träffat mitt i prick! Hegels D/A-omvandlare hämtar ut otroliga mängder information ur musiken och de aktiva Dynaudio-högtalarna spelar musik på ett imponerande detaljerat och naturtroget sätt. Allt fungerar bra tillsammans eftersom komponenterna har ett neutralt ljud och inte flyttar klangbalansen åt något speciellt håll. Av just den anledningen fungerar kombinationen bäst för dig som föredrar ett naturligt ljud utan smaktillsatser.

De som gillar att musiken serveras med lite extra tryck och inlevelse, och kanske har ett större lyssningsrum, bör undersöka PSB- och Yamaha-kombinationen som levererar om inte det mest korrekta så i alla fall det fetaste ljudet. Ljudbilden är enorm och detsamma kan sägas om basen. Detta är en superanläggning för rock och hiphop!

Marantz och Monitor Audio bjuder på mer finkänslig och raffinerad musikalitet. Den anläggningen lägger mer vikt vid små detaljer än stora dynamiska utsvävningar. Somliga tycker måhända att det låter tamt, andra upplever det som perfekt balanserat – under alla omständigheter är det aldrig tröttsamt att lyssna på.

När allt kommer omkring är våra tre kombinationer bara förslag och inte på något sätt ett facit. Vi fick intressanta resultat när vi mixade och blandade de olika komponenterna och vi var åtminstone delvis överens om att Yamaha-förstärkaren kunde passa bättre än Marantz-förstärkaren till Monitor Audio-högtalarna eftersom den har mer fart och fläkt i diskanten. På samma sätt kändes det som om Marantz-kombinationen kom lite mer till sin rätt med de oerhört öppna och levande PSB-högtalarna, och att den tog udden av det lite väl ivriga mellanregistret. Sammantaget var dock våra intryck att Yamaha och PSB var den bästa kombinationen av de två.

Också i detta test:

3 stereoanläggningar med streaming

Auduns anläggning

Kompakt lyx

Även om man har en begränsad budget är det fullt möjligt att köpa riktigt bra ljudkomponenter. Titta bara på den här mini-High End-anläggningen.

Extremt hög upplösning. Volymkontroll. Kristallklart, varmt och öppet ljud. Djup, välkontrollerad bas.
Pytteliten fjärrkontroll Bara analoga ingångar. Lite ”snällt” ljud
Läs hela testet

Geirs anläggning

Flexibel och musikalisk

Min anläggning är byggd runt en nätverks-spelare som har många funktioner. Ljudet är snyggt och prydligt.

Enkel och allsidig. Fin kvalitetskänsla. Bra ljud. Hög upplösning. Fylligt och fint ljud. Stort och klart ljud. Fyllig bas.
Kunde haft högre upplösning. Stöder inte AIFF/FLAC. Saknar kraft. Saknar järngrepp med komplex musik.
Läs hela testet

Lasses anläggning

Modern mix

Utmaningen är alltid densamma: att hitta den perfekta kombinationen när man sätter ihop en stereo där ljudkvaliteten sitter i högsätet.

Kunne hatt enda høyere oppløsning Støtter ikke AIFF/ ALAC Mangler kraft Klangneutral ljudbild. Kompakt. Fullvärdig dator. Prydlig varm klang. Stor ljudbild. Lättmöblerad.
Saknar Blu-ray. Kunde haft skarpare fokus. Ingenting
Läs hela testet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Värd varenda krona

Köp ingen dyr förstärkare förrän du har hört den här

Liten förändring – stor förbättring

Musikstreaming blir inte mycket bättre än så här

Gateway drug till hifi

Gyllene toner

Rulla till toppen