TDK ETVT20102

Gediget bygge

Spelaren från TDK verkar och känns robust och har USB-port för datoranslutning samt grafisk visning av ljudsignalen.

En solid bas, där plattan är avgränsad från ramen där fötterna sitter (så kallad flytande bas), ser till att TDK-spelaren påverkas av minimalt med vibrationer. Att signalen visas grafiskt har man knappast någon nytta av, men att det finns inbyggt RIAA-steg är en klar fördel. Det kan USB-porten också vara för den som enkelt vill rippa skivsamlingen till datorn.

TDK har en behaglig klangbalans som får fram Ane bruns röst tydligt. Den är inte lika fyllig och varm som med Rega och Pro-ject, och rösten har inte lika luftiga övertoner. Efterklangen från inspelningsrummet är inte heller lika stor. Ändå ger TDK en föraning av vad analogt ljud kan tillföra musiken i form av nerv och känsla.

”Dela alle ord och tanker” från Hoff Ensembles ”Quiet Winter Night” låter fint men det saknas lite tryck i perkussionslagen och röster urskiljs inte lika bra som med Pro-ject och Rega. Mycket kan nog fixas med en bättre pickup, även om tonarmen inte heller är helt stabil i alla led.

Också i detta test:

Pro-ject Debut Carbon Esprit

Balanserat välljud

Den tjeckiska spelaren finns i flera färger, är helmanuell och låter vidunderligt. Tonarm av kolfiber och skivtallrik av akryl är supertufft!

Fyllig klang Tjusig kvalitet Bra dynamik
Inte mycket för de här pengarna

Thorens TD-170

Enkel och bra

Thorens har alternativet för alla som vill ha en skivspelare som är lika enkel att sköta som CD-spelaren.

Helautomatisk Kan kopplas till alla förstärkare (RIAA-versionen)
Tunt och tamt ljud

Rega RP1

Fötterna stampar takten

Aaah, ett sådan smittsamt engagemang. Med Rega-spelaren har man aldrig ett tråkigt ögonblick.

Fyllig bas Bra dynamik
För de här pengarna, ingenting

Music Hall MMF 2.2

Djupa oktaver

Musik Hall är med på noterna direkt, och går dessutom djupt i basen.

Fyllig klang Djup bas God kvalitet
Aningen mjuka anslag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.