Music Hall MMF 2.2

Djupa oktaver

Musik Hall är med på noterna direkt, och går dessutom djupt i basen.

Flera av MMF 2.2:s delar kommer från Pro-ject. Tonarmen kommer därifrån och det står till och med Pro-ject på remmen och antiskating-lodet. Basplattan påminner om den som sitter på Debut Carbon Sprit, men dämpfötterna är annorlunda.

Ljudbilden i Hoff Ensembles ”Quiet Winter Night” är stor och vacker, med en djup horisont. Nålen gräver djupt i vinylspåren och får fram mycket bas, vilket hörs särskilt tydligt i slagverken.

Basen återges med många klangfärger, även Ane Bruns röst i ”These days” har en stor klang. Jämfört med Rega RP1 har Music Hall en aningen mer upplöst tonstruktur i basregistret, och ännu något luftigare övertoner. Men den har ändå inte samma dynamiska spänst. Rega är lite mer rytmisk.

Jämfört med Pro-ject Debut Carbon Esprit har inte Music Hall MM 2.2 lika strama basrytmer. Den går som sagt djupt i basen, men den glider ut lite grand också. Bastrumman har efterdyningar som inte hörs med Pro-ject. Debut Carbon Esprit är dessutom mer upplöst. Och sammantaget en bättre skivspelare än MMF 2.2 i våra öron.

Också i detta test:

Pro-ject Debut Carbon Esprit

Balanserat välljud

Den tjeckiska spelaren finns i flera färger, är helmanuell och låter vidunderligt. Tonarm av kolfiber och skivtallrik av akryl är supertufft!

Fyllig klang Tjusig kvalitet Bra dynamik
Inte mycket för de här pengarna

Thorens TD-170

Enkel och bra

Thorens har alternativet för alla som vill ha en skivspelare som är lika enkel att sköta som CD-spelaren.

Helautomatisk Kan kopplas till alla förstärkare (RIAA-versionen)
Tunt och tamt ljud

TDK ETVT20102

Gediget bygge

Spelaren från TDK verkar och känns robust och har USB-port för datoranslutning samt grafisk visning av ljudsignalen.

Solid bas USB-port RIAA-steg
Aningen tamt ljud

Rega RP1

Fötterna stampar takten

Aaah, ett sådan smittsamt engagemang. Med Rega-spelaren har man aldrig ett tråkigt ögonblick.

Fyllig bas Bra dynamik
För de här pengarna, ingenting

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.