: Adonit Jot Touch

Prisvärd pekpenna

Adonit bygger Adobes penna men har en egen, billigare variant för alla som inte behöver integrationen med Adobes programvara.
Ljud & Bild tycker
Bra stöd för en mängd appar. 11 timmars batteritid och tryckkänslig spets.
Inget väsentligt med tanke på priset.
Specifikationer
  • Digital pekpenna
  • Tryckkänslig spets
  • USB-laddning
  • Anpassad för Apple iPad 3 och senare, iPad Air, iPad mini
Annons
Annons
forfatter

Om man inte behöver integrationen med Adobes appar utan använder helt andra program för fotoredigering, skisser och anteckningar, kan Adonits egen penna vara ett prisvärt alternativ till Adobe Ink.

Jot Touch har kanske inte samma snygga design som Adobes Ink & Slide, men bortsett från stöd för Adobe Creative Cloud saknar den inte mycket för att vara perfekt för en lång rad appar.

Som med alla pekdon finns det ibland en liten försening från när man trycker och till när skärmen reagerar. Knapparna kan enkelt programmeras så att man aktiverar de vanligaste inställningarna med en lätt tryckning. Ur den synvinkeln skiljer sig Adonits pekpenna inte så mycket från andra, men den är mer rejäl och tillräckligt tjock för att ligga bättre i handen. Precis som många andra stöder dem ”palm rejection”, så att man kan fortsätta rita med den även om man lägger handen eller fingrar på skärmen.

Tack vare direkt stöd i fler än 20 appar är Adonit-pennan väldigt användbar, men bristen på stöd för Adobes CC-funktioner kan vara begränsningen som gör att somliga i stället lägger dubbelt så mycket på Adobes Pen & Ink. Alla andra klarar sig utmärkt med Adonit Jot Touch.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
Har du den här produkten?
Sätt ditt betyg.

0 / 5. Antal röster: 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Annons
Annons

Läs också

Acers chromebook-nyheter har mer kraft än många bärbara PC-datorer.
Sonys enorma videovägg hamnar antagligen inte i vardagsrummet i första taget, men du kommer nog få se den i aktion ändå!
Trappar upp kampen mot Sonos med nya Sound Bar 550.
Externt grafikkort ger den kompakta bärbara datorn extra muskler för spel både hemma och borta.
Så välutrustad och så riktig. Primare I35 Prisma talar sanning, med kontrollerat ljud och elegant klang. Och den spelar de format och tjänster som krävs.
Unik bärbar dator för kreativa proffs med begränsad budget. Skärmen är smart, men kostar därefter.
Sony har krympt sin bästa allround-kamera, den har både positiva och negativa sidor.
JBL 4349 är inte som andra högtalare. De är mycket, mycket fetare!
Philips har förenat sin färgstarka OLED-TV med en potent ljudlimpa från Bowers & Wilkins. Resultatet är en riktig dröm-TV!
Ledvance har gett sig in i kampen om att leverera smarta lampor till det smarta hemmet. Det är lätt - och inte särskilt dyrt.
Robotdammsugaren är en självgående dator som kan dammsuga, tvätta golvet – och vakta huset.
Slimmade högtalare med fullvuxen bas är inte så lätta att hitta – om de inte heter PMC.
Är du sugen på tvättäkta 8K-upplösning men vill inte betala en förmögenhet? Då kan Samsung Q700T vara rätt medicin.
Fairphone 3 vill rädda klimatet och ge dig ett rent samvete på samma gång. Men även om tanken är god så misslyckas mobiltelefonen fullständigt.
Thorens är äntligen där de ska vara, med en av de bästa skivspelarna vi har testat på länge.
Nikon har lyssnat på kritiken och fulländat Z6 II, som direkt blivit en av de bästa kamerorna du kan köpa.