annons
annons

DALI Zensor 7

Kraft och detaljer

Den största modellen i DALIs budgetserie har två stora baselement som ger ett bra tryck utan att det går ut över detaljerna.

Stor basklang. Distinkt diskant.
Lite tunt mellanregister.

Zensor 7 är en av de största deltagarna. Större kabinett har plats för större baselement som tar hand om de djupa bastonerna. Stora element är däremot inte så pigga på att spela högre frekvenser, och eftersom det inte finns något särskilt mellanregister här så är DALIs lösning så lätta och styva membran som möjligt samt mjuka upphängningar. Det gör att membranen kan vibrera så fritt som möjligt, utan att det är några problem för magneterna att behålla kontrollen. Basporten sitter på fronten så bakväggen har mindre inverkan på basresponsen.

DALI-högtalarna spelar med en fyllig och engagerande bas. Bastrumman har energi och basgitarren ett stabilt fundament som är mycket mer bergfast än med de stora Yamaha-högtalarna. Diktionen är väldigt bra, med flera klanglager i basregistret. DALI har inte riktigt lika mäktig och hård basåtergivning som Boston, men i gengäld är den rappare och mer fjäderlätt, och DALI har dessutom fler detaljer längre upp i övertonerna. Maria Solheims röst i ”Blue Painting” och Steve Lukathers i ”I Will Remember” framträder klart och har distinkta övertoner. Även cymbaler är spröda och klara.

Zensor 7 låter bra även om man spelar lågt, vilket är viktigt. Mellanregistret är dock lite tunt, ännu lite tunnare än hos Tannoy, vilket gör att rösternas pondus inte markeras lika mycket som vi hade velat.

Bästa pris på DALI Zensor 7
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Tvåvägs golvhögtalare
  • Impedans: 6 ohm
  • Känslighet: 90 dB
  • Omfång: 40–26 500 Hz
  • Mått: 21 x 98 x 31 cm
  • Färg: Svart ask, ljus valnöt eller vit
Pris: 6000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-