Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Pioneer S-31-LR

Imponerar med läcker design

Pioneer-högtalarna är smala och lättmöblerade, och har ett fylligt ljud som bara saknar lite upplösning.

Publicerad 2012-07-01 - 06:40
Pioneer S-31-LR
Lasse Svendsen

I  stället för en heltäckande grill har S-31-LR små runda fronter som täcker varje högtalarelement. Alla på redaktionen är överens om att det ger ett mycket smakfullt utseende, och i kombination med den runda formen på kabinettet kan Pioneer mycket väl ha den läckraste testdeltagaren den här gången.

Basporten sitter på undersidan, vilket kan innebära att högtalarna är enklare att möblera med när det gäller avstånd till sido- och bakväggen.

Basen är fylligare och djupare än i System Audio Saxo 30. Basgitarren och bastrumman i Maria Solheims ”Blue Painting” får bättre tyngd och fyllighet. Basåtergivningen är däremot trögare och har inte en lika levande och komplex tonstruktur. Tonerna smälter med andra ord ihop mer. Och eftersom diskanten är mer tillbakadragen och matt framträder Marias röst inte lika tydligt och urskiljs inte heller lika klart från låtens manliga gästsångare. Ljudbilden är överlag mörkare och mattare.

Det är också väsentligt att högtalarnas känslighet bara är 85 dB, vilket rent praktiskt innebär att du måste ha dubbelt så mycket förstärkarkraft för att spela lika högt som med många andra testdeltagare – och det kan innebär att förstärkaren blir dyrare, vilket ju är en nackdel när man är ute efter billigt och bra ljud.

Ljud & Bild tycker

Fylligt och varmt ljud. Tillbakadragen diskant. Tungdriven.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen