: Philips Streamium MCI8080

Trådlös multikonstnär

Med nätverksuppkoppling och multiroom-möjlighet är detta en mycket flexibel anläggning.

Ljud & Bild tycker

Mängder av ljudkällor Multiroom Fylligt och stort ljud
Saknar dynamik Tunt mellanregister
 • Uteffekt: 2x50 watt
 • Källor: FM, CD, USB, hårddisk, nätverk, webbradio
 • Anslutningar: WLAN, Ethernet, RCA, HDMI, hörlur
 • Fjärr: Ja + App
 • Storlek: 25 x 22 x 27 cm + högtalare 18 x 32 x 28 cm
Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 8000 kr

Detta är kanske inte den mest stilfulla anläggningen men dess B&W-inspirerade gula högtalarelement och läckra färgskärm får den definitivt att sticka ut från mängden. Som namnet Streamium antyder så ingår den i Philips sortiment för strömmande musik. Det innebär både att den kan spela upp musik från en dator eller nätverksdisk samt internettjänster och att den kan skicka ljudet till andra enheter. Genom att komplettera med ”mottagare” i andra rum kan man alltså bygga ett multiroom-system. På baksidan finns ett flertal in- och utgångar, inklusive HDMI vilket den faktiskt är ensam om i testet. Det avslöjar att den inte bara har CD-spelare utan till och med DVD, vilket gör att man även kan använda den som en hemmabioanläggning.

Tack vare pekskärmen är det mycket enkelt att hantera källor, eller så kan man använda fjärrkontrollen. Det finns även en ännu smidigare lösning i form av en smartmobil-app för både iOS och Android.

Om flexibiliteten och alla källor är dess styrka så är ljudet inte riktigt lika imponerande. Tack vare de i sammanhanget stora högtalarna kan man visserligen spela högt nog och man får en stereoeffekt som de andra inte klarar. Men på typiskt Philips-manér så är ljudet långt ifrån neutralt. Basen är väldigt påträngande på bekostnad av mellanregistret. Det ger visserligen ett maffigt ljud som många säkert tycker låter häftigt, men även efter att ha rattat på inställningarna är det svårt att få all musik att låta bra.

Slutsats
Nöjer man sig inte med radio och CD utan vill ha alla den moderna uppkopplade världens möjligheter så bör man kika närmare på Philips Streamium. Här kan man inte bara spela musik från datorer och internet utan har även möjlighet att skicka ljudet till andra rum. Tack vare pekskärm och smartmobil-app är det trots komplexiteten lätt att använda anläggningen. Man får dock leva med att ljudet är mer åt det häftiga hållet än det välljudande. Och MCI8080 ser mer modernt tuff ut än klassiskt snygg.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 3 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.
Kommentera

Lämna ett svar

  Också i detta test:
  Harman Kardon MS150 - Monolitens återkomst
  För att vara en ny modell är skillnaderna omärkliga, men den låter fortfarande lika bra.
  Tangent Alio Stereo MKII - Snygg och diskret
  En snygg anläggning som inte stör någon så länge man inte försöker maxa volymen.
  Bose Wave musiksystem III - Digitaluppgraderad klassiker
  En uppgradering främst för Bose-fantaster som saknar DAB-radio.
  Yamaha Restio ISX800 - Överraskande posör
  Restio är anläggningen som fullkomligt skriker ”titta på mig” – och det med rätta.
  Loewe Soundbox - Form över funktion
  Ljudkvaliteten lever tyvärr inte upp till förväntningarna som den läckra designen ger.

  Läs också

  Huaweis första hifi-högtalare imponerar. Inte så konstigt, med tanke på att det är Devialet som ligger bakom ljudet.
  Mercedes EQC är en tyst, silkeslen och ultra-bekväm körupplevelse. Det enda som bryter tystnaden är den saftiga ljudanläggningen från Burmester!
  LG SN8YG är en premium-soundbar som har all utrustning du behöver och rent ljudmässigt har LG skärpt till sig. Men hur i hela friden tänkte de med appen?
  Marantz senaste CD-spelare är även en nätverksspelare – och en internetradio och en DAC och en förförstärkare och …
  Det fanns en tid när Apples MacBook Air var det naturligaste valet om man skulle ha en prisvärd och ultratunn bärbar dator. Är det fortfarande så?
  Marantz Model 30 är en magnifik förstärkare för både ögon och öron, och byggkvaliteten överträffar det mesta.
  En nätverksspecialist och ett highend-märke har gått ihop och skapat en smarthögtalare av hifi-kvalitet.
  Ljudet från den enorma V8:an lyckas inte överrösta ljudanläggningen, som är ett självklart val i en BMW.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.