TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: Yamaha Restio ISX800

Överraskande posör

Restio är anläggningen som fullkomligt skriker ”titta på mig” – och det med rätta.

Ljud & Bild tycker
+Kaxig design Bra ljud DAB+
-Krånglig montering
Specifikationer
  • Uteffekt: 30 watt
  • Källor: FM, DAB+, USB, CD, iPod
  • Anslutningar: Aux
  • Fjärr: Ja
  • Storlek: 41 x 30 x 100 cm
Riktpris: 6500

Är man inte ute efter att försöka gömma undan musikanläggningen eller få den att smälta in, utan snarare vara ett snyggt ögonfång, så bör man titta närmare på Restio. Den står på en smart fot som antingen kan ställas ut i rummet eller anpassas för att stå mot en vägg. Sladdarna gömmer man i foten. Eller så kan man köpa till ett väggfäste för att skruva upp den. Förutom vitt kan den fås i svart, lila eller grön för att passa i olika miljöer.

Skärmen i mitten fungerar som en kul klocka när den är avstängd och ger naturligtvis information när man spelar musik från CD, iPod eller radio. CD-spelaren och iPod-dockan är tillsammans med USB-anslutningen snyggt gömda på ovansidan där det även finns alla knappar man behöver för att sköta apparaten. Ett liten extraskärm ger då den information man kan behöva. Snyggt och genomtänkt. Till och med fjärrkontrollen är snygg och med bra placerade knappar även om den känns lite plastig.

Med all denna design och den relativt tunna apparaten så kunde man tro att ljudet skulle ha kommit i andra hand. Vi blev därför närmast förvånade över att den lät så pass bra. Spelar man topplistemusik, även på relativt hög volym, så har vi faktiskt inga större klagomål alls. Det låter musikaliskt och medryckande. Därmed inte sagt att Restio är någon hifi-anläggning för krävande musik, men den som är intresserad av sådana här apparater är inte heller ute efter det.

Slutsats
För den som är både intresserad av teknik och inredning kan det vara kul att faktiskt visa upp musikanläggningen istället för att med varierande framgång försöka dölja den. Om plånboken då inte räcker till för B&O och liknande så är Restio faktiskt ett utmärkt alternativ. Den syns verkligen i rummet och skäms inte för sig varken utseendemässigt eller ljudmässigt. För att vara en – förhållandevis – billig designanläggning så låter ISX800 faktiskt riktigt bra och är lätt att använda.

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Också i detta test:

Harman Kardon MS150

Monolitens återkomst

För att vara en ny modell är skillnaderna omärkliga, men den låter fortfarande lika bra.

Bra ljud Stort teckenfönster Subwoofer-utgång
Illa placerad iPod-docka Ej moderniserad

Tangent Alio Stereo MKII

Snygg och diskret

En snygg anläggning som inte stör någon så länge man inte försöker maxa volymen.

Snygg Utmärkt kvalitetskänsla DAB+
Plastig fjärr Medelmåttigt ljud

Philips Streamium MCI8080

Trådlös multikonstnär

Med nätverksuppkoppling och multiroom-möjlighet är detta en mycket flexibel anläggning.

Mängder av ljudkällor Multiroom Fylligt och stort ljud
Saknar dynamik Tunt mellanregister

Bose Wave musiksystem III

Digitaluppgraderad klassiker

En uppgradering främst för Bose-fantaster som saknar DAB-radio.

Bra basåtergivning Inga fula knappar DAB+
Dyr iPod-dockan dyrt tillbehör Fjärren ett måste

Loewe Soundbox

Form över funktion

Ljudkvaliteten lever tyvärr inte upp till förväntningarna som den läckra designen ger.

Läcker design Multifjärr Många färgval
Instängt ljud

Lämna en kommentar

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.