Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Philips Streamium MCI8080

Trådlös multikonstnär

Med nätverksuppkoppling och multiroom-möjlighet är detta en mycket flexibel anläggning.

Publicerad 2012-11-24 - 00:00
Philips Streamium MCI8080
Jonas Ekelund

Detta är kanske inte den mest stilfulla anläggningen men dess B&W-inspirerade gula högtalarelement och läckra färgskärm får den definitivt att sticka ut från mängden. Som namnet Streamium antyder så ingår den i Philips sortiment för strömmande musik. Det innebär både att den kan spela upp musik från en dator eller nätverksdisk samt internettjänster och att den kan skicka ljudet till andra enheter. Genom att komplettera med ”mottagare” i andra rum kan man alltså bygga ett multiroom-system. På baksidan finns ett flertal in- och utgångar, inklusive HDMI vilket den faktiskt är ensam om i testet. Det avslöjar att den inte bara har CD-spelare utan till och med DVD, vilket gör att man även kan använda den som en hemmabioanläggning.

Tack vare pekskärmen är det mycket enkelt att hantera källor, eller så kan man använda fjärrkontrollen. Det finns även en ännu smidigare lösning i form av en smartmobil-app för både iOS och Android.

Om flexibiliteten och alla källor är dess styrka så är ljudet inte riktigt lika imponerande. Tack vare de i sammanhanget stora högtalarna kan man visserligen spela högt nog och man får en stereoeffekt som de andra inte klarar. Men på typiskt Philips-manér så är ljudet långt ifrån neutralt. Basen är väldigt påträngande på bekostnad av mellanregistret. Det ger visserligen ett maffigt ljud som många säkert tycker låter häftigt, men även efter att ha rattat på inställningarna är det svårt att få all musik att låta bra.

Slutsats
Nöjer man sig inte med radio och CD utan vill ha alla den moderna uppkopplade världens möjligheter så bör man kika närmare på Philips Streamium. Här kan man inte bara spela musik från datorer och internet utan har även möjlighet att skicka ljudet till andra rum. Tack vare pekskärm och smartmobil-app är det trots komplexiteten lätt att använda anläggningen. Man får dock leva med att ljudet är mer åt det häftiga hållet än det välljudande. Och MCI8080 ser mer modernt tuff ut än klassiskt snygg.

Ljud & Bild tycker

Mängder av ljudkällor Multiroom Fylligt och stort ljud Saknar dynamik Tunt mellanregister

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen