: Harman Kardon MS150

Monolitens återkomst

För att vara en ny modell är skillnaderna omärkliga, men den låter fortfarande lika bra.

Ljud & Bild tycker

Bra ljud Stort teckenfönster Subwoofer-utgång
Illa placerad iPod-docka Ej moderniserad
 • Uteffekt: 2 x 30 watt
 • Källor: FM, CD, iPod
 • Anslutningar: Aux, RCA, Toslink, Sub ut, Composit, S-video ut, hörlurar
 • Fjärr: Ja
 • Storlek: 49 x 19 x 25 cm
Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 6000 kr

När vi för drygt två år sedan testade föregångaren MS100 blev vi så imponerade av alla källor, anslutningar och framför allt ljudet att den blev bäst i test. Förutom att den numera stoltserar med certifiering för iPhone så har vi svårt att se några direkta skillnader. Det är förvånande att man inte passat på att lägga till något markant som DAB-radio, nätverk eller Airplay. Eller flyttat på iPod-dockan som fortfarande känns som något man lagt till i sista sekunden. Med det sagt så har MS150 faktiskt de tre grundläggande ljudkällorna samt analoga och digitala ingångar, videoutgång och faktiskt en subwoofer-utgång.

I avslaget läge är apparaten mycket diskret med bara en klocka synlig på ovansidan. När man slår på den lyser den stora skärmen upp och ger mängder med information om vad som spelas. På sidan sitter en rad med knappar som styr de vanligaste funktionerna och en hygglig fjärrkontroll medföljer för mer avancerad styrning.

Det uppåtstående formatet och relativt stora kabinett ger plats för rejäla 5-tumselement. Tillsammans med basportarna på baksidan så innebär det att H/K-anläggningen kan leverera bra ljudtryck utan att låta ansträngd och utan distorsion ens på hög volym. Den enda anmärkningen att den inte går riktigt lika djupt i basen som vissa konkurrenter men det kan vi förlåta den då den har en fin balans mellan registren. Med tanke på storlek och pris måste vi säga att MS150 låter mycket bra med de flesta musikgenrer.

Slutsats
Vi är lite besvikna över att MS150 inte moderniserats jämfört med MS100-modellen och att de mest uppenbara problemen inte rättats till. Vårt intryck av den är därför identiskt, vilket i och för sig inte är något negativt. I ett snyggt avskalat yttre har man lyckats klämma in en hel musikanläggning med rejält stora högtalarelement. Den levererar därför ett stort och mäktigt ljud utan några uppenbara brister. Med ett stort utbud av in- och utgångar är den dessutom ytterst flexibel.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 3 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.
Kommentera

Lämna ett svar

  Också i detta test:
  Tangent Alio Stereo MKII - Snygg och diskret
  En snygg anläggning som inte stör någon så länge man inte försöker maxa volymen.
  Philips Streamium MCI8080 - Trådlös multikonstnär
  Med nätverksuppkoppling och multiroom-möjlighet är detta en mycket flexibel anläggning.
  Bose Wave musiksystem III - Digitaluppgraderad klassiker
  En uppgradering främst för Bose-fantaster som saknar DAB-radio.
  Yamaha Restio ISX800 - Överraskande posör
  Restio är anläggningen som fullkomligt skriker ”titta på mig” – och det med rätta.
  Loewe Soundbox - Form över funktion
  Ljudkvaliteten lever tyvärr inte upp till förväntningarna som den läckra designen ger.

  Läs också

  Nya iPhone 12 Pro sopar mattan med konkurrenterna och har den bästa kameran vi har sett hittills.
  Huaweis första hifi-högtalare imponerar. Inte så konstigt, med tanke på att det är Devialet som ligger bakom ljudet.
  Mercedes EQC är en tyst, silkeslen och ultra-bekväm körupplevelse. Det enda som bryter tystnaden är den saftiga ljudanläggningen från Burmester!
  LG SN8YG är en premium-soundbar som har all utrustning du behöver och rent ljudmässigt har LG skärpt till sig. Men hur i hela friden tänkte de med appen?
  Marantz senaste CD-spelare är även en nätverksspelare – och en internetradio och en DAC och en förförstärkare och …
  Det fanns en tid när Apples MacBook Air var det naturligaste valet om man skulle ha en prisvärd och ultratunn bärbar dator. Är det fortfarande så?
  Marantz Model 30 är en magnifik förstärkare för både ögon och öron, och byggkvaliteten överträffar det mesta.
  En nätverksspecialist och ett highend-märke har gått ihop och skapat en smarthögtalare av hifi-kvalitet.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.