TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Samsung: Ny 2020-version av The Frame snart i butik

Fjärde generationen av Samsungs populära design-TV släpps i april, i fler storlekar och med bättre bild.

Samsungs läckra tavel-TV The Frame har blivit en populär TV här i Norden. När den är i standby-läge kan den visa digital konst och fotografier, och med hjälp av utbytbara ramar i olika träfärger försöker den imitera en riktig tavla som hänger på väggen. Resultatet är en diskret och lättmöblerad TV som passar fint i olika miljöer.

Samsung The Frame LS03T (2020). Foto: Samsung

Samsung rullar ut flera intressanta ”lifestyle”-orienterade designmodeller i år, bland dem hittar vi en uppgraderad, fjärde generation av The Frame (LS03T). 2020-versionen rullas ut i butikerna nu i april/maj och finns i år i fler skärmstorlekar och med ett större urval av digital konst. Enligt Samsung får den dessutom starkt förbättrad bildkvalitet!

Ny 2020-modell i flera storlekar

The Frame har tidigare funnits i 43, 49, 55 och 65 tum. I år utökas sortimentet i båda ändar, med 32 respektive 75 tum (plus att 49-tummaren har växt en smula till 50 tum). Med andra ord bör det gå att hitta en passande Frame oavsett om man har stor eller liten väggyta. Alla skärmstorlekar har 4K-upplösning utom 32-tumaren som får nöja sig med 1080p (Full-HD).

Bland årets The Frame-nyheter finns en ny kompakt 32-tummare. (Foto: Samsung)

Konceptet med slimmad design, separat ”One Connect”-kopplingsbox, utbytbara ramar och medföljande ”No Gap”-väggfäste är precis samma som tidigare. Samsungs digitala konstgalleri utökas däremot med fler konstverk och dessutom har årets The Frame Samsungs Ambient Mode, som kan visa standby-bilder med mönster, färger och stämningar som matchar omgivningen (samma som i QLED-modellerna från 2019).

Bättre bild med Dual LED

På insidan är Samsung The Frame en ganska så ordinär LCD-skärm med LED-kantbelysning. Även om 2019-versionen fick en uppgraderad bildpanel med QLED-färgfilter ligger kontrast och svärta fortfarande en bra bit från vad man kan få från en tvättäkta highend-TV. En intressant sak har däremot hänt i 2020-modellen LS03T: den har Dual LED-teknik, som är en av Samsungs senaste innovationer på bildfronten.

TV-apparater med Dual LED har fortfarande kantbelysning, men två olika typer av lysdioder med kall respektive varmvit färgtemperatur. På så sätt ska LCD-skärmen få en jämnare och mer exakt färgbalans och betydligt bättre kontrast, med mindre ljusläckage och färre tendenser till ”blåskär” än föregångarna. Till och med betraktningsvinkeln ska ha blivit lite bättre enligt Samsung.

Om allt detta stämmer ser vi fram emot att ta reda på i ett kommande test, när vi testar den nya modellen sida vid sida med 2019-modellen.

The Frame säljs bara på Elgiganten och i Samsungs egen onlinebutik. Obs! Om du letar efter 2020-modellen av the Frame så håll utkik efter bokstaven ”T” i artikelnamnet. Modellåret 2019 har bokstaven ”R”.

Svenska riktpriser

QE32LS03TAU: 7 000 kr
QE43LS03TAU: 10 000 kr
QE50LS03TAU: 12 000 kr
QE55LS03TAU: 14 000 kr
QE65LS03TAU: 18 000 kr
QE75LS03TAU: 30 000 kr

Lämna en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.