Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

LG lanserar StanbyME Go: TV i en portfölj

LG har skapat en batteridriven TV som du kan ta med dig på resan.

Av / 2023-08-20 - 16:06
LG lanserar StanbyME Go: TV i en portfölj

LG är mest kända för sina OLED-TV-apparater och PC-monitorer i en mängd olika storlekar, men då och då blir deras designavdelning kreativ. Ett av de senaste exemplen på detta är StanbyME Go, en 27-tums LCD-TV inbyggd i en snygg och elegant portfölj av hårdplast. Ja, du läste rätt – en portfölj med inbyggd TV!

Ingen liten bedrift: LG Stanbyme Go är en bärbar TV som du kan ta med dig på resan (Foto: LG)

LG StanbyME Go

Den batteridrivna ”resväske-TV:n” är monterad på ett flexibelt stativ och tanken är att man ska kunna ha en enkel bärbar bildskärmslösning för underhållning på resan. LG:s bildskärm levereras med företagets WebOS-användargränssnitt, med massor av appar och enkla spel. Den har både fjärrkontroll och röststyrning som en vanlig smart-TV, men är dessutom en pekskärm.

LG StanbyGO sitter på ett stativ som gör att du kan vrida, luta och flippa skärmen mellan liggande och stående läge (GIF-animering: LG)

Varför inte bara använda en surfplatta?

Många undrar säkert vad man ska göra med en sådan skärm när man redan har en iPad eller liknande tillgänglig. Men LG-skärmen är en medelstor TV-skärm, mer lämpad för sociala sammanhang med flera tittare samtidigt.

Läs också Här är LG:s utmanare till Samsung The Frame och The Serif Äntligen en design-TV där man inte behöver kompromissa med bildkvaliteten.

Själva skärmen har en 27-tums IPS LCD-panel med Full HD-upplösning (1920×1080) och 60Hz, och den har både HDMI-ingång och inbyggda högtalare.

Batteritiden är begränsad till tre timmar, men vi är inte säkra på om detta mäts vid full ljusstyrka och hur väl skärmen faktiskt lämpar sig för TV-tittande i dagsljus. Ytterligare tester får utvisa detta!

Pris och tillgänglighet

LG StanbyME Go kan beställas nu via LG:s amerikanska hemsida för 1 000 USD eller cirka 10 500 kronor. Det är för närvarande oklart om den även kommer att levereras till Norden. Om inte så blir den relativt enkel att ta med sig hem från nästa utlandsresa…

 

https://youtu.be/uiZhFd4Yhb4

 

Läs också LG:s nya design-OLED kan täckas för Två nya modeller med läcker design lanseras strax över nyår.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljuv musik mellan B&O och TCL

Sov gott med LG OLED-TV

Samsung fokuserar på "supersize"-TV:s

Samsung-TV:n krossades

Ny stor och billig TV från Samsung

Apple TV med tvOS 18 får stöd för 21:9-format

Elgiganten: Nu tar TV-försäljningen fart!

Samsung: Den nya The Frame-modellen är här.

TCL lanserar ny TV-modell med bred målgrupp

Här är TCL C855

Här är TCL:s "The Frame"-konkurrent

Här är Panasonics TV-modeller för 2024

Rulla till toppen