Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

IFA 2023: Sharp Aquos XLED 75GV9000

MiniLED med 144 Hz och Dolby Vision IQ.

Skrivet av / 2023-09-04 - 16:55
IFA 2023: Sharp Aquos XLED 75GV9000

Den här kommer vi inte att se förrän nästa år. Då planerar Sharp att lansera ett antal nya TV-modeller, och detta kommer att vara det tippade flaggskeppet. Sharp har varit lite frånvarande på den europeiska marknaden, men är stora i hemlandet Japan och i Nordamerika.

TV-modellerna sträcker sig från 30 tum till 75 tum, och de gör också 8K-modeller, men de säljs för närvarande bara i Japan.

Men den här hittar du på butikshyllorna under våren nästa år.

Modellen på bilden har redan vunnit ett designpris, och just det här exemplaret är en prototyp av det som kommer att bli den europeiska versionen.

Foto: Lasse Svendsen

Förutom en fjärrkontroll med solcellsladdning får du en 75-tummare med miniLED och 2000 dimningszoner. Den är laddad med Sharps främsta TV-teknik och har Dolby Vision IQ, som är en adaptiv HDR-variant som anpassar sig till ljuset i rummet.

Sharp säger att 75GV9000 kommer att ha ett 2.1.2-kanaligt ljudsystem med Dolby Atmos-ljud och höjdkanaler. Den kommer också att ha ett eget 144 Hz spelläge. Eller Aquos Smooth Motion som de kallar det.

Foto: Lasse Svendsen

Den körs på Google TV-plattformen och har även stöd för Chromecast, dts:X och Virtual:X 3D-ljud.

Sharp säger också att den kommer att ha deras Aquos IQ UltraClear bildbehandling, som använder artificiell intelligens för att optimera bilden till innehållet.

Foto: Lasse Svendsen

De planerar också att lansera en enklare version kallad GU8000, med 144 Hz, i storlekarna 75 och 65 tum, men med en miniLED-panel med 500 dimningszoner och Dolby Vision IQ.

 

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer sofistikerad konst till The Frame

Här är höstens nya TV-modeller från Philips

Ny Playstation-app för Android TV

Thomson på IFA: Visar genomskinlig OLED

Storskärm med gaming mode

Stora, starka och blixtsnabba TV-apparater från Hisense

Rulla till toppen