Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

IFA 2023: LG:s trådlösa OLED M3 kommer till Norden

LG:s nya flaggskeppsmodell finns i 97", 83" och 77".

Av / 2023-09-01 - 20:07
IFA 2023: LG:s trådlösa OLED M3 kommer till Norden

LG Electronics är som vanligt på plats i Hall 18 på IFA 2023, med en något nedskalad utställning jämfört med tidigare år. Den sydkoreanska tillverkaren har ingen rejäl ”OLED canyon” eller ”OLED-tunnel” vid ingången, och de visar inte i närheten av lika många TV-apparater som de brukar på mässan – förmodligen för att många av årets modeller redan har släppts. Det finns inte heller en lika tung gaming-sektion här som vi såg förra året vid lanseringen av OLED Flex. Däremot fick vi en glimt av flaggskeppsmodellen Signature OLED M3!

Läs också Trådlös OLED-TV från LG Ny toppmodell med trådlös videoöverföring.

LG OLED M3: Trådlös OLED-TV – förväntas komma till Norden i höst

M3-serien har mycket gemensamt med G3-serien som vi har testat tidigare – grädden på moset är att den ståtar med trådlös signalöverföring. Den trådlösa OLED-TV:n visades för första gången på CES i januari och nu rullas den även ut i Europa och Norden under september.

Externa videokällor ansluts till den trådlösa Zero Connect-boxen, som skickar videosignaler i upp till 4K/120Hz och HDR-kvalitet till skärmen. Överföringshastigheten sägs vara betydligt snabbare än Wi-Fi 6. LG har tagit fram en algoritm som säkerställer optimal och stabil överföring. Den kan anpassa sig till förändringar i rummet – till exempel när någon rör sig mellan boxen och TV:n.

97″, 83″ och 77″

M3-modellen som visas här i Berlin på IFA är Signature-toppmodellen på hela 97 tum. Den har en elegant design med en slimmad ram och står rakt på golvet med v-formade metallben. Priset på Signature-modellen ligger också i det högre skiktet – 299 990 SEK – men LG OLED M3 kommer även i mindre skärmstorlekar på 83″ och 77″, som kostar 85 990 SEK respektive 65 990 SEK.

Exakt hur stabil och pålitlig den trådlösa videoöverföringen är räknar vi med att kunna berätta mer om inom kort, i ett kommande test!

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samsung-TV:n krossades

Ny stor och billig TV från Samsung

Apple TV med tvOS 18 får stöd för 21:9-format

Elgiganten: Nu tar TV-försäljningen fart!

Samsung: Den nya The Frame-modellen är här.

TCL lanserar ny TV-modell med bred målgrupp

Här är TCL C855

Här är TCL:s "The Frame"-konkurrent

Här är Panasonics TV-modeller för 2024

Loewes OLED-TV-apparater är nu "Made in Germany"

Enorm 3D-skärm från LG

Här är Samsungs nya TV-modeller 2024: Fulla av AI-funktioner

Rulla till toppen