Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

CES 2019: Samsung Smart TV får iTunes och AirPlay 2

Ja, du läste rätt: Samsungs nya smarta TV-apparater får en egen iTunes-app! En uppgradering till 2018-modellerna kommer till våren.

Av / 2019-01-07 - 11:04
CES 2019: Samsung Smart TV får iTunes och AirPlay 2

Content is king, heter det. Kampen om att erbjuda den bästa TV-upplevelsen handlar allt mer om att kunna erbjuda så mycket innehåll som möjligt. Samsung har länge varit bland de bästa i klassen och haft inbyggt stöd för appar som Netflix, HBO, Amazon Prime, Canal Digital, Viaplay med flera. Nu har turen kommit till Apple och deras iTunes!

If you can’t beat them, join them …

Samsung lanserade i dag appen iTunes Movies and TV Shows till sina kommande TV-modeller 2019. Apples egen filmtjänst kommer också till Samsungs 2018-modeller genom en firmware-uppdatering, inklusive stöd för AirPlay 2.

iTunes-appen ger tillgång till filmer och avsnitt av TV-serier, inklusive det största utbudet av 4K HDR-filmer. Befintliga iTunes-kunder kommer åt sitt bibliotek med nedladdade filmer och serier. Appen blir en integrerad del av Samsungs egna Smart TV-tjänster och går att nå och söka i direkt från startmenyn.

Tack vare AirPlay 2-stöd kan man dessutom spela videor, titta på bilder och lyssna på musik och poddar från Apple-enheter direkt på TV:n, utan att behöva ha en separat Apple TV-box.

Den nya iTunes-appen släpps till 2018- och 2019-modeller av Samsung Smart TV, till att börja med i 100 länder. Lanseringsdatumet är inte avslöjat ännu men Samsung bekräftar till Ljud & Bild att de nordiska länderna finns med på listan.

Eddy Cue, Apples vice VD för programvara och tjänster sade följande:

”Vi ser fram emot att ge iTunes- och AirPlay 2-upplevelsen till ännu fler kunder över hela världen genom Samsung Smart TV, så att iPhone-, iPad- och Mac-användare får ännu ett sätt att njuta av allt favoritinnehåll på den största skärmen i deras hem.”

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen