Nyhet

Trailer: Night Stalker

Netflix har släppt en trailer till seriemördar-serien Night Stalker.
forfatter

Den kommande miniserien från Netflix, Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer, berättar den otroliga historien om hur en av de mest ökända seriemördarna i amerikansk historia, Richard Ramirez (1960-2013), jagades, fångades och ställdes inför rätta.

De fyra avsnitten berättas genom intervjuer med personer som var direkt inblandade i fallet (både utredare, offer och journalister), arkivbilder och spektakulärt originalfoto.

 

Serien försöker berätta hela historien om skräcken som drabbade LA och San Francisco 1984–85. Hur upplevde vanliga amerikaner att leva nästan i ständig rädsla för att bli den bestialiska massmördarens nästa offer?

Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer (Foto: Netflix)

Netflix-serien försöker beskriva det obeskrivliga med en helt oförutsägbar mördare som bröt sig in på natten hos vem som helst i Kalifornien och mördade tillsynes helt godtyckligt.

Behöver du verkligen Disney+? I och med lanseringen av Disney+ är strömningskriget igång på allvar – men vilka abonnemang MÅSTE du ha?

Detta är inte första gången som den ökända seriemördaren (som dömdes för 14 mord) porträtteras på film/TV:

 

Den virkelige Ricardo Leyva Muñoz Ramírez. LAPD mugshot, 1984 (Foto: LAPD / Wikipedia)

Dokumentärserien har global premiär på Netflix den 13:e januari och består av fyra avsnitt om 60 minuter vardera. Lås dörren!

Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer (Foto: Netflix)

 

Läs också

Briljant!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.