Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 09Delta

Nyhet

Thoros från GoT är med i Beforeigners 2

HBO har presenterat skådespelarna till andra säsongen av den norska serien Beforeigners. Och ett av ansiktena är en gammal bekant från Game of Thrones.

Skrivet av / 2020-12-27 - 00:01
Thoros från GoT är med i Beforeigners 2

HBO Nordics första norska serie, den experimentella konceptkomedin Beforeigners, hade premiär i augusti förra året.

I serien, som utspelas i Oslo i nutid, möter vi det nygifta paret Lars (Nicolai Cleve Broch) och Marie Haaland (Agnes Kittelsen). Lars är polis och det nyförälskade paret har just köpt en lägenhet i hjärtat av nya Oslo centrum. Samma kväll börjar människor från en annan tid (!) att ”poppa upp” i Oslofjorden. Samma sak händer överallt i hela världen.

De tidsresande ”invandrarna” kommer från det förflutna, i en underbar blandning av 1800-tal, vikingatid och den senaste istiden. Eftersom de kommer från en annan kultur och en helt annan tid får de svårigheter att anpassa sig till dagens skandinaviska välfärdsstat, med nutida normer och regler.

Läs också Se upp för invandrarna! Den första norska HBO-serien är ett mycket originellt koncept: en sci-fi-komedi. Och den håller delvis.

Nu närmar sig den andra säsongen och HBO har presenterat stora, internationella namn i rollistan.

Paul Kaye som ”Thoros” i Game of Thrones (Foto: HBO)

HBO bekräftar att Paul Kaye (”Thoros” i Game of Thrones), Ann Akin (I May Destroy You), Jade Anouka (His Dark Materials), Billy Postlethwaite (1917 och Chernobyl) och Phillip Rosch (The Alienist) har fått roller i säsong 2.

Inspelningen har redan påbörjats och både Nicolai Cleve Broch och Krista Kosonen återvänder i huvudrollerna.

 

Beforeigners, sesong 2_4 Beforeigners, sesong 2_3 Beforeigners, sesong 2_5
<
>
Beforeigners, sesong 2 (Foto: HBO Max)

I den andra säsongen av Beforeigners får Oslos första multi-temporala polisteam ett nytt ovanligt fall. En kvinna från 1800-talet hittas brutalt mördad och snart inser Lars (Cleve Broch) och Alfhildr (Kosonen) att de jagar svaret på en gåta som har förgreningar i andra länder och århundraden.

Vi är glada över att kunna välkomna dessa underbara skådespelare till andra säsongen av Beforeigners. Vi vill inte avslöja för mycket av handlingen men vi tror att publiken kommer att bli förtjusta i den brittiska kopplingen till säsongens huvudhandling.

– Antony Root, Head of Original Production, WarnerMedia EMEA

Serien är skapad av Eilif Skodvin och Anne Bjørnstad (Lilyhammer) och regisseras av Jens Lien. Beforeigners säsong 1 hade premiär på alla HBO-kanaler 2019 samt på HBO Max och partnerplattformar i USA och Latinamerika 2020. Dessutom har serien sålts till Frankrike, Belgien, Nederländerna, Schweiz, Italien, Tyskland och Australien.

Krista Kosonen. Beforeigners (Foto: HBO)

HBO har ännu så länge inte meddelat något releasedatum för den andra säsongen.

Läs också Vi utser den bästa strömningstjänsten I och med Disney+ har strömningskriget satt igång på allvar, men vilka av de stora MÅSTE du ha?
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Slutet närmar sig!

Ny trailer - True Detective, säsong 4

Trailer - House of the Dragon, säsong 2

Williams svåra tid!

Ny nordisk serie på SkyShowtime

Lassgård till Disney+

Game over?

Percy Jackson-trailer

Mr & Mrs Smith kommer tillbaka!

Mord i Venedig går snart att streama

Bättre än Yellowstone?

Spidey!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen