Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Tesla Model 3 – Med blåljus och sirener

I jakten på ett grönare utryckningsfordon testar den brittiska polisen nu Tesla Model 3. Med lovande resultat.

Skrivet av / 2021-12-28 - 14:43
Tesla Model 3 – Med blåljus och sirener

I september skrev vi om att Ford Mustang Mach-E testades som ny polisbil i Storbritannien. Polisen där önskar nämligen ett grönare koldioxidavtryck. Nu är det Teslas tur, och det är Model 3 som är aktuell kandidat.

Tesla_Model_3_Police_UK_03
Foto: Tesla

0-100 på 3,4

Med 0-100 km/h på 3,4 sekunder är Model 3 Performance snabbare än Mustang Mach-E GT, och räckvidden på upp till 530 km (WLTP) gör den helt klart till en kapabel bil, som till och med borde matcha både Ferrari och Maserati – om skurkarna då inte ser sitt mål att köra fortare än Model 3:s topphastighet på 261 km/h. Vilket, för ordningens skull, bör nämnas är 61 km/h snabbare än Mustang Mach-E GT.

Läs också Freeze! Police! Metropolitan Police Force vill ha elbilar Dags för ”grönare” polisbilar. Med Mustang Mach-E kan polisen rycka ut i raketfart – eller ta paus utanför donut-fiket med ett lyxigt ljud i stereon.
Tesla Model 3 politibil
Foto: Tesla

Tesla Model 3: ett kapabelt utryckningsfordon

Som tur är består en polispatrulls vardag av betydligt mer överkomliga uppgifter än att köra efter skurkar. Som patrullbil och för det dagliga arbetet med att snabbt ta sig ut till en brottsplats och upprätthålla lugn och ordning i samhället räcker prestandan mer än bra.

Läs också Sportbil på rea Den allra billigaste Tesla Model 3 är en fröjd att köra. Pigg som tusan, rikt utrustad – och med väldigt bra räckvidd.

Inte minst är Model 3 en prisvärd bil, som till skillnad från fossilbilar inte kräver så mycket underhåll annat än bromsar och däck. Så då har du förmodligen kvar i budgeten för helikopterstöd under de mer krävande biljakterna…

Det är ännu inte känt vilken bil Metropolitan Police Force så småningom kommer att landa med som sitt nya utryckningsfordon. Blir det Ford Mustang Mach-E GT, Tesla Model 3 Performance – eller något helt annat?

Källa: Driving

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen