High End 2015

De har hållit på med skivspelare längre än de flesta. Nu drämmer Thorens till med tre till i highend-klassen.
forfatter

Vinylförsäljningen håller i sig och detsamma gör försäljningen av grammofoner, men frågan är om det innebär att Thorens kommer att sälja några större kvantiteter av sina nya 900-modeller.

En vanlig Thorens-spelare kostar ungefär femtusen kronor, men de här tre blir mycket dyrare.

De tre nyheterna ser ungefär likadana ut, fast det är bara på utsidan. På insidan har de olika varianter av ett fjädrande chassi som absorberar vibrationer.

1000482

Upphängningen hålls stabil med små vikter och fjädrarna kan enkelt justeras från utsidan så att man kan fintrimma de vertikala rörelserna.

Annons

I övrigt är det de tre spelarna som heter TD 903, 905 och 907 likadant konstruerade och har samma dämpade ytterkabinett i lack eller träfaner. De säljs tillsammans med en Torens TP 92-tonarm. Toppmodellen har dock en 10-tum TP 88-tonarm med så kallad uni-pivot-upphängning.

De två enklaste modellerna har en skivtallrik av glas och toppmodellen en av aluminium. Topplattan är en sandwich-konstruktion av aluminium och polyetylen.

1000483

TD 907 har ett konisk polypropylen-membran mellan lagret i skivtallriken, och i topplattan, och är dessutom utrustad med balanserade utgångar.

Spelarna släpps till försäljning i oktober och kostar 3 500, 6 000 respektive 9 000 euro.

Annons

1000478

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Läs också: