Nyheter

När man kallar något för trådlöst så brukar man bortse från strömkabeln. Netgear har eliminerat den också från sin övervakningskamera Arlo.
Annons
Annons
forfatter

Arlo är Netgears serie produkter för det smarta hemmet. Först ut är en övervakningskamera som inte har några kablar alls för att den ska vara så enkel som möjligt att installera. Den kopplas trådlös till hemnätverket och placeras precis var som helst med hjälp av ett magnetfäste. Det geniala med monteringen är att kameran enkelt kan flyttas från ett ställe till ett annat. Till exempel om man vill övervaka sommarstugan när man är hemma – och hemmet när man är i sommarstugan. Det ingår fyra magnetfästen till varje kamera.

Och när Netgear säger trådlöst så menar de trådlöst. Det finns inte en enda sladd, inte ens en strömkabel. Kameran går på batterier, fyra stycken CR123 håller liv i kameran i 4–6 månader.

Netgear_Arlo_2
Arlo är en kompakt och diskret övervakningskamera för hemmet.

Nästan HD-upplösning
Netgear har gjort en marknadsundersökning och frågat folk vad de är intresserade av. 62 procent svarade att säkerhet är viktigast. Det var därför naturligt för Netgear att ta steget in på den marknaden.

Enligt marknadsundersökningen låg HD-video också högt på intresselistan, därför filmar Arlo med 720p-upplösning. Bara nästan HD, alltså. Högre upplösning än så hade påverkat både batteritiden och lagringskapaciteten på internet.

Andra funktioner
Arlo känner av rörelser och filmar bara när det händer någonting framför den. Dessutom har den mörkersyn och ser allt som händer även om det inte finns något ljus. Den är väderskyddad också – och är till och med testad i full storm.

Tack vare ett vidvinkelobjektiv fångar Arlo upp mer än andra videokameror, men utan att filmen har fisheye-effekt. Kameran övervakas och styrs från smartmobil och surfplatta.

Inget ljud
För att spara på batteri och lagringsplats har Netgear valt att inte spela in ljud. Det är med andra ord bara stumfilm som lagras, men i de flesta fall är det fullt tillräckligt.

Molnlagring
Allt som filmas lagras ute i molnet. Om tjuven upptäcker kameran och tar den med sig spelar alltså ingen roll, han eller hon är redan förevigad och lagrad. Man har tillgång till allt som filmats inte bara live-strömmen.

I grundpaketet ingår sju dagars arkiv i webblagringen, vilket motsvarar 1 GB lagringsplats. Det låter kanske inte som så mycket, men eftersom kameran bara filmar när den registrerar rörelser så räcker det till sju dagars arkiv med intressant innehåll.

Med grundpaketet går det att göra inspelningar från uppemot fem kameror. Netgear hävdar att 89 procent av kunderna inte behöver mer än så. De kunder som verkligen gör det kan satsa på Premier-paketet som ger 30 dagars filmning (10 GB från max 10 kameror) eller Elite som ger 60 dagars lagring (100 GB och max 15 kameror).

Priserna för de utökade lagringspaketen är 10 respektive 15 dollar per månad, eller 100 respektive 150 dollar per år.

Arlo köps i olika paket, som passar olika behov. En kamera och nödvändig basstation kostar 2 300 kronor (VMS3130), två kameror med basstation kostar 3 600 kronor (VMS3230), och tre kameror kostar 5 700 kronor (VMS3330). En extra kamera kostar 1 500 kronor (VMC3030).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Annons
Annons

Läs också

Acers chromebook-nyheter har mer kraft än många bärbara PC-datorer.
Externt grafikkort ger den kompakta bärbara datorn extra muskler för spel både hemma och borta.
Snabbare grafik, snabbare CPU, snabbare skärm.
Det senaste tillskottet till Surface Pro-sortimentet har bland annat LTE Advanced inbyggt.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft än många bärbara PC-datorer.
Succéförfattaren till ”Bosch” kommer med en ny serie på Netflix.
Är batteriet dåligt i din Sonos Move? Nu kan du byta ut det själv.
Samsungs nya trådlösa öronproppar har intelligent aktiv brusreducering.
Precis som förra året kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre olika varianter: Galaxy S21, Galaxy S21+ och Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorma videovägg hamnar antagligen inte i vardagsrummet i första taget, men du kommer nog få se den i aktion ändå!
Trappar upp kampen mot Sonos med nya Sound Bar 550.
Externt grafikkort ger den kompakta bärbara datorn extra muskler för spel både hemma och borta.
Användbart 35 mm-objektiv till Sonys fullformatkameror.
Snabbare grafik, snabbare CPU, snabbare skärm.
Earins nya öronsnäckor lovar bättre bas och ljudkvalitet än konkurrenterna
Ny 1,4 meter bred infotainment-skärm täcker hela instrumentpanelen.