Search
Generic filters

Trådlöst inbrottsskydd

När man kallar något för trådlöst så brukar man bortse från strömkabeln. Netgear har eliminerat den också från sin övervakningskamera Arlo.

Arlo är Netgears serie produkter för det smarta hemmet. Först ut är en övervakningskamera som inte har några kablar alls för att den ska vara så enkel som möjligt att installera. Den kopplas trådlös till hemnätverket och placeras precis var som helst med hjälp av ett magnetfäste. Det geniala med monteringen är att kameran enkelt kan flyttas från ett ställe till ett annat. Till exempel om man vill övervaka sommarstugan när man är hemma – och hemmet när man är i sommarstugan. Det ingår fyra magnetfästen till varje kamera.

Och när Netgear säger trådlöst så menar de trådlöst. Det finns inte en enda sladd, inte ens en strömkabel. Kameran går på batterier, fyra stycken CR123 håller liv i kameran i 4–6 månader.

Netgear_Arlo_2
Arlo är en kompakt och diskret övervakningskamera för hemmet.

Nästan HD-upplösning
Netgear har gjort en marknadsundersökning och frågat folk vad de är intresserade av. 62 procent svarade att säkerhet är viktigast. Det var därför naturligt för Netgear att ta steget in på den marknaden.

Enligt marknadsundersökningen låg HD-video också högt på intresselistan, därför filmar Arlo med 720p-upplösning. Bara nästan HD, alltså. Högre upplösning än så hade påverkat både batteritiden och lagringskapaciteten på internet.

Andra funktioner
Arlo känner av rörelser och filmar bara när det händer någonting framför den. Dessutom har den mörkersyn och ser allt som händer även om det inte finns något ljus. Den är väderskyddad också – och är till och med testad i full storm.

Tack vare ett vidvinkelobjektiv fångar Arlo upp mer än andra videokameror, men utan att filmen har fisheye-effekt. Kameran övervakas och styrs från smartmobil och surfplatta.

Inget ljud
För att spara på batteri och lagringsplats har Netgear valt att inte spela in ljud. Det är med andra ord bara stumfilm som lagras, men i de flesta fall är det fullt tillräckligt.

Molnlagring
Allt som filmas lagras ute i molnet. Om tjuven upptäcker kameran och tar den med sig spelar alltså ingen roll, han eller hon är redan förevigad och lagrad. Man har tillgång till allt som filmats inte bara live-strömmen.

I grundpaketet ingår sju dagars arkiv i webblagringen, vilket motsvarar 1 GB lagringsplats. Det låter kanske inte som så mycket, men eftersom kameran bara filmar när den registrerar rörelser så räcker det till sju dagars arkiv med intressant innehåll.

Med grundpaketet går det att göra inspelningar från uppemot fem kameror. Netgear hävdar att 89 procent av kunderna inte behöver mer än så. De kunder som verkligen gör det kan satsa på Premier-paketet som ger 30 dagars filmning (10 GB från max 10 kameror) eller Elite som ger 60 dagars lagring (100 GB och max 15 kameror).

Priserna för de utökade lagringspaketen är 10 respektive 15 dollar per månad, eller 100 respektive 150 dollar per år.

Arlo köps i olika paket, som passar olika behov. En kamera och nödvändig basstation kostar 2 300 kronor (VMS3130), två kameror med basstation kostar 3 600 kronor (VMS3230), och tre kameror kostar 5 700 kronor (VMS3330). En extra kamera kostar 1 500 kronor (VMC3030).

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
2 kommentarer

Lämna ett svar

  Läs också

  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.