Search
Generic filters

Rörande vackert

På mässor som den här i München kan man vara säker på två saker: Mycket dåligt ljud – och undantag från den regeln.

Första dagen av highend-mässan är oftast den mest intressanta. Då har utställarna jobbat med att få ljudet att sitta i sina montrar, och många av dem lyckas få till det.

Men det finns också de som inte får till ljudet – av olika anledningar – hur mycket tid de än lägger på det.

Tim
Tim de Paravicini lyckas varje gång. Han är en gammal ringräv i branschen och ligger bakom fler välljudande produkter än de flesta. Han gillar rör, glödande sådana, så därför har hans förstärkare, ja till och med CD-spelare, alltid gamla hederliga radiorör.

Nej, det är inte Mick Fleetwood från Fleetwood Mac, men en karl som är lika känd fast i audiofilkretsar: Tim de Paravicini.

Denon-reel_reel

Det låter förträffligt. Öppet och varmt med oklanderlig balans, här med Tims egen Disc Master-skivspelare och dP/EAR Yoshino-elektronik.

Triplanar-arm

För skojs skull hade anläggningen en Denon-bandspelare, som spelade live-inspelningar genom ett par stora monitorhögtalare från Graham Audio, LS5/8.

När jag var i montern fick jag höra anläggningen med tre signalkällor: CD, skivspelare och bandspelare, och varje gång lät det oerhört övertygande.

Det fanns andra anläggningar på mässan som hade mer dynamik, de flesta kunde spela mycket högre än Paravicinis men det var inte många som lät lika organiskt, oansträngt och naturligt.

Gammal är kanske äldst ändå.

Graham-ls5_8-HF

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...
  Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan vara den perfekta kombinationen av specifikationer och pris.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.