Search
Generic filters

Norskt företag gör en virtuell väderstudio till USA:s största väderkanal

The Weather Channel får sin virtuella värld från det norska företaget Myreze.

Den helt nya studion i IBM-ägda The Weather Channel, med läckra effekter och ett helt nytt sätt att presentera vädret på, är faktiskt norsk. Det är företaget Myreze som har hjälpt till med tekniken så att The Weather Channel på ett högteknologiskt sätt kan presentera vädret för 80 miljoner hushåll varje dag.

I den nya studion flätas stora virtuella världar ihop med väderpresentationerna så att alla prognoser ”förvandlas till en fantastisk visuell berättelse som berättas med realistisk grafik”.

Läs också Nu börjar batterirevolutionen Vi står på tröskeln till en batterirevolution. Superbatterierna kommer kanske redan i år.

Ändras efter vädret

Enligt ett pressmeddelande har Myreze skapat världens första virtuella TV-kanal, med en studio som sömlöst kan förvandlas till vädret som TV-kanalen förutspår. Det kan vara allt från att ”fylla studion med sommar, sol och strandliv, till att uppleva rusningstid i en livlig stad”. Mitt i studion finns en rund skärm som visar djupgående väderdata i olika regioner i världen, medan det till synes öppna taket fyller rummet med naturligt ljus.

”Att ett litet företag från Bergen får göra världens första virtuella TV-kanal kan jämföras med en bilmekaniker från Nordnorge plötsligt får i uppdrag att bygga nästa rymdfärja för NASA”, säger Björn Myreze, VD för Myreze.

De har också fått hjälp av Epic Games, kända för bland annat Fortnite och Zero Density, med att presentera vädret ”i ett universum som tidigare bara har funnits i spelsammanhang”.

PS. Du läser nu en öppen artikel. Om du vill få tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild,
så kan du läsa om våra prenumerationserbjudanden här .
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...
  Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan vara den perfekta kombinationen av specifikationer och pris.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.