Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Norskt företag gör en virtuell väderstudio till USA:s största väderkanal

The Weather Channel får sin virtuella värld från det norska företaget Myreze.

Av / 2020-06-09 - 08:14
Norskt företag gör en virtuell väderstudio till USA:s största väderkanal

Den helt nya studion i IBM-ägda The Weather Channel, med läckra effekter och ett helt nytt sätt att presentera vädret på, är faktiskt norsk. Det är företaget Myreze som har hjälpt till med tekniken så att The Weather Channel på ett högteknologiskt sätt kan presentera vädret för 80 miljoner hushåll varje dag.

I den nya studion flätas stora virtuella världar ihop med väderpresentationerna så att alla prognoser ”förvandlas till en fantastisk visuell berättelse som berättas med realistisk grafik”.

Läs också Nu börjar batterirevolutionen Vi står på tröskeln till en batterirevolution. Superbatterierna kommer kanske redan i år.

Ändras efter vädret

Enligt ett pressmeddelande har Myreze skapat världens första virtuella TV-kanal, med en studio som sömlöst kan förvandlas till vädret som TV-kanalen förutspår. Det kan vara allt från att ”fylla studion med sommar, sol och strandliv, till att uppleva rusningstid i en livlig stad”. Mitt i studion finns en rund skärm som visar djupgående väderdata i olika regioner i världen, medan det till synes öppna taket fyller rummet med naturligt ljus.

”Att ett litet företag från Bergen får göra världens första virtuella TV-kanal kan jämföras med en bilmekaniker från Nordnorge plötsligt får i uppdrag att bygga nästa rymdfärja för NASA”, säger Björn Myreze, VD för Myreze.

De har också fått hjälp av Epic Games, kända för bland annat Fortnite och Zero Density, med att presentera vädret ”i ett universum som tidigare bara har funnits i spelsammanhang”.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nu kan du prata med ChatGPT

NASA:s robottåg på Månen

Google Gemini blir mer allsmäktig

Skärmen gör allt utom att läsa tankar!

AI planerar svenskars semester

Styr datorn med hjärnan

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

Ljud & Bild
Rulla till toppen