Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Metas X-konkurrent Threads kommer snart till Europa

Mark Zuckerbergs Twitter (X)-utmanare Threads kan lanseras i Europa under december.

Skrivet av / 2023-12-05 - 13:45
Metas X-konkurrent Threads kommer snart till Europa

När Elon Musk tog över Twitter och döpte om den till X togs en mängd märkliga beslut som gjorde många användare irriterade. Många nyhetsföretag har slutat använda plattformen helt. Det gjorde att Meta, som ligger bakom Facebook och Instagram, såg en öppning i marknaden. De lanserade snabbt Threads som åtgärdade det användarna var missnöjda med för att snappa upp så många flyende Twitter-användare som möjligt.

Det lyckades de bra med, då de rapporterade att de nått häpnadsväckande 100 miljoner användare den första vecka. Efter nyhetens behag försvann dock många nyfikna och den nuvarande siffran sägs vara 73 miljoner aktiva användare. Det ska jämföras med X som har 365 miljoner.

Läs också Nu gäller EU:s tuffa nätregler Europeiska Unionen gör sociala plattformar ansvariga för innehåll som publiceras på dem.

Mark Zuckerberg säger att de har som mål att nå en miljard användare inom ett par år. Det låter kanske orealistiskt, men Instagram har faktiskt två miljarder användare. Å andra sidan tog det plattformen åtta år att nå sin första miljard.

Men med den snabba lanseringen tog de också en del märkliga beslut som ledde till klagomål. Till en början måste man ha ett Instagramkonto för att skapa ett konto på Threads. Ännu värre var att om man avslutade sitt Threads-konto så försvann även det associerade Instagram-kontot! Det har dock åtgärdats.

Illustration: DALL-E 3

Tills nu har Threads inte funnits i Europa. En av anledningarna är EU:s stränga regler för sociala mediaplattformar. Det ska bland annat ha haft att göra med att man inte kunde läsa poster utan att själv ha skapat en profil.

Men nu har tydligen Meta anpassat sig. Enligt Wall Street Journal planeras en introduktion i Europa under december.

Källa: The Wall Street Journal

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

Nu ska Googles AI bli smartare - på svenska!

Hyperloop i Italien

Jorden drabbad av dubbel solstorm - mobilnät och GPS nere i en halvtimme

Imponerande resultat med Googles Video-AI

Japans månlandare är döende

Maglev-tåg på konventionell räls

Jackery vinner pris för solcellsrobot

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen