Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

High-End 2012

Nu drar High-End-mässan i München i gång. Först ut i våra dagliga rapporter är KEFs lilla LS500, en riktig gigant i miniformat.

Av / 2012-05-04 - 13:05
High-End 2012

Eftersom KEF firar 50 år som högtalarmärke har de haft en ypperlig anledning att bygga en jubileumsmodell. De kunde ha snickrat ihop en monsterhögtalare à la Moun men beslöt sig i stället för att satsa på en stativhögtalare.

LS50 heter den, och så här ser den ut. Den är avsedd för studiobruk, som närfältsmonitor, men spelade kolossalt bra en bra bit ut på golvet i ett stort rum.

Stativhögtalaren är 30 cm hög och självfallet bestyckad med KEFs koaxialelement Uni-Q, som består av en 130-mm mellanregisterbas med membran av magnesium och aluminium samt en 25-mm diskant. Att diskanten sitter i mitten av mellanregistret och spelar på samma axel ger en perfekt timing av alla frekvenser, åtminstone rent teoretiskt.

Trots ringa mått sägs LS50 nå ned till respektabla 47 Hz i basen och ska kunna pressa fram ljudtryck på maximala 106 dB.

Vi vet inget om när KEFs jubileumsmodell dyker upp i butikerna men priset förväntas hamna någonstans mellan 800 och 1 000 euro.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Burgarkedjan sparkar kreativ AI

Lär dig blindskrift med LEGO

Krypterad meddelandetjänst hotar att lämna EU

Nu är Google NotebookLM här

Google: Dålig humor orsakade svar om lim i pizzaost

- Google ljuger

Googles nya AI-funktion rekommenderade användare att ha lim på sin pizza

Nya EU-regler ska förhindra ”Minority Report"

AI, AI och mer AI i Googles planer

Nu kan du prata med ChatGPT

NASA:s robottåg på Månen

Google Gemini blir mer allsmäktig

Rulla till toppen