Search
Generic filters

High-End 2012

Nu drar High-End-mässan i München i gång. Först ut i våra dagliga rapporter är KEFs lilla LS500, en riktig gigant i miniformat.

Eftersom KEF firar 50 år som högtalarmärke har de haft en ypperlig anledning att bygga en jubileumsmodell. De kunde ha snickrat ihop en monsterhögtalare à la Moun men beslöt sig i stället för att satsa på en stativhögtalare.

LS50 heter den, och så här ser den ut. Den är avsedd för studiobruk, som närfältsmonitor, men spelade kolossalt bra en bra bit ut på golvet i ett stort rum.

Stativhögtalaren är 30 cm hög och självfallet bestyckad med KEFs koaxialelement Uni-Q, som består av en 130-mm mellanregisterbas med membran av magnesium och aluminium samt en 25-mm diskant. Att diskanten sitter i mitten av mellanregistret och spelar på samma axel ger en perfekt timing av alla frekvenser, åtminstone rent teoretiskt.

Trots ringa mått sägs LS50 nå ned till respektabla 47 Hz i basen och ska kunna pressa fram ljudtryck på maximala 106 dB.

Vi vet inget om när KEFs jubileumsmodell dyker upp i butikerna men priset förväntas hamna någonstans mellan 800 och 1 000 euro.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.