TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Den mest människoliknande roboten någonsin

Ny video visar en prototyp av extremt människoliknande robot som rör på ansiktet och rynkar på ögonbrynen så att det löper kallar kårar längs ryggen.

forfatter
Publicerad 2021-12-06 - 20:28

Det brittiska teknikföretaget Engineered Arts har publicerat en kort video på YouTube som du kan se nedan.

Engineered Arts bygger robotar och i videon ser man en av företagets prototyper – roboten Ameca – som har utrustats med ett extremt människoliknande ansikte.

Och Riktigt häftigt blir det när Ameca ”vaknar” och börjar gå igenom en rad olika väldigt realistiska ansiktsuttryck. Roboten är omväxlande groggy, förvirrad, fascinerad och positivt överraskad, och videon slutar med att Ameca sträcker fram handen mot kameran.

Förutom att vara spännande – och lite läskig – fungerar Ameca som en utvecklingsplattform för bland annat artificiell intelligens och interaktion mellan människor och teknik.

I skrivande stund kan Ameca (tack och lov) varken springa eller gå, men på sin hemsida skriver Engineered Arts att de jobbar på saken.

Om det här verkar intressant så kan det vara bra att veta att du antingen köpa dig ett eget exemplar av roboten, eller hyra Ameca till evenemang och liknande.

Annons
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna en kommentar

En Musk-mobil? Ja tack! Elon Musk hävdar att Apple hotar att ta bort Twitter från App Store. Skulle det hända lovar teknikmiljardären att utveckla sin egen mobiltelefon. Vi ser redan fram emot det.
Nej, USA förbjuder INTE alla Huawei-produkter Amerikanska myndigheters fokus ligger på att stoppa försäljningen av telekommunikationsutrustning och övervakningsteknik från fem namngivna kinesiska företag.
Icke-eldkastare? Jo det är det! Myndigheterna i Karlsruhe kan inte se det roliga med Elon Musks "Not a Flamethrower".
Är detta framtidens ihoprullbara dator? I samband med företagets egen Tech World '22-konferens visade Lenovo upp ett 'proof of concept' av en rullbar skärm för mobiler och datorer.
Har "klonat" Darth Vaders röst med hjälp av artificiell intelligens James Earl Jones går i pension, men hans röst bevaras med hjälp av AI-teknik!
Kommande vikbar iPhone kommer själv att kunna reparera repor i skärmen I samband med utvecklingen av en vikbar mobil arbetar Apple med ny teknik som låter skärmen fixa sig själv. Det visar en patentansökan, som dock är sparsam med detaljer.
Följ Ljud & Bild