Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Smarta hem-appen Home Connect Plus försvinner

Har du integrerat ditt hem med Home Connect Plus är det hög tid att se dig om efter andra alternativ

Av / 2023-04-21 - 15:17
Smarta hem-appen Home Connect Plus försvinner

Home Connect samlar smarta hushållsapparater från olika tillverkare i en och samma app. Det kan vara tvättmaskiner, torktumlare, diskmaskiner, ugnar, kylskåp, kaffebryggare och dammsugare. Har man inte lust att ha fjorton olika smarta hem-appar har man hittills kunnat använda Home Connect Plus, som även samlar andra typer av prylar, som belysning, säkerhetskameror, dörrlås och uppvärmning. Men nu meddelar Residential IoT Services GmbH, som ligger bakom apparna, att Plus-tjänsten upphör den 30 juni i år.

Foto: Residential IoT Services

Det låter ju fiffigt att prylar från tillverkare som Siemens, Bosch och Gaggenau kan styras från samma app. Speciellt om man vill försöka få till någon automatisering. Men då vill man ju gärna att produkterna ska kunna reagera även på sensorer som ju inte tillhör vitvaru-kategorin. Tråkigt läge för de som har lagt jobb på att programmera sitt smarta hem med appen.

Home Connect (Skärmbild App Store)

Just detta är dock ett typexempel på vad som har varit fel med smarta hem-branschen hittills. Alla har sina egna lösningar och egna appar, och produkterna lever på sina egna isolerade öar utan att ha en aning om att det finns fler produkter i hemmet.

Läs också Ditt smarta hem blir enklare med Matter Matter överbryggar klyftan mellan smarta hemprodukter så att de fungerar sömlöst mellan de stora plattformarna.

Förhoppningsvis är lösningen på problemet Matter, en gemensam standard som alla de stora tillverkarna har lovat stödja. Det hjälper dock tyvärr inte alla de som har äldre smarta hem-produkter som snart känns dumma.

Notera att den vanliga Home Connect-appen fortsatt kommer finnas kvar.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

1 reaktion på ”Smarta hem-appen Home Connect Plus försvinner”

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Husqvarnas robotgräsklippare får solcellsladdning

Dubbel airfryer i kompakt format

Enklare liv med Yales smarta kodhantag

Prisvärd airfryer med fönster

Små kylskåp och frysar från Miele

Vidareutvecklad espressomaskin

Hantera altandörren via Matter

Webers flaggskeppsgrillar blir smarta

Pizzaugn med roterande sten

Dubbla korgar ger fler möjligheter

Uppkopplad ölbryggare för det smarta hemmet

Robotgräsklippare med cylinder

Rulla till toppen