Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Säkra hemmet med Philips avkänningsteknik

Versuni har lanserat Philips Home Safety 5000-serien, som världens första hemsäkerhetssystem med avkänningsteknologi.

Av / 2024-01-23 - 11:23
Säkra hemmet med Philips avkänningsteknik

Philips Home Safety 5000-serien inkluderar ett trådlöst avkänningssystem som består av digitala sensorer och kontaktsensorer som använder Wi-Fi och Thread-teknik för att upptäcka rörelser utan att man behöver en enhet i varje rum, anger Versuni.

Den nya serien inkluderar 360°-inomhuskamera, trådlös spotlightkamera (batteridriven och vattentät), trådlös videodörrklocka (kan drivas med batteri eller befintlig dörrklockas strömtillförsel) och rörelsesensorpluggar med världens första, kombinerade Wi-Fi- och Thread-avkänningsteknologi.

Intelligent avkänningsteknologi

De banbrytande rörelsesensorerna – utvecklade av Versuni i samarbete med Artificial Intelligence of Things (AIoT)-företaget Nami – kan på ett tillförlitligt sätt upptäcka rörelser i hemmet i realtid utan att man behöver en kamera i varje rum, anger företaget, och berättar att den intelligenta avkänningstekniken, som baseras på maskininlärningsalgoritmer, kan kan upptäcka mänsklig närvaro och filtrera bort robotdammsugare och husdjur.

Produkterna i systemet behöver ingen hub, vilket ska göra det enkelt och snabbt att installera dem. Rörelseavkänningsmjukvaran är inbäddad i en smart plugg och ett paket med tre sensorer plus dörrsensor anges kunna skapa en zon på upp till 1 500 kvadratmeter, som kan utökas genom att lägga till fler sensorer alternativt ytterligare zoner.

Dubbel lagring

Dubbel lagringsmöjlighet innebär att kamerorna och dörrklockan kan spela in lokalt till ett SD-kort samt säkerhetskopiera till molnet. Om Wi-Fi i hemmet går ner fortsätter den lokala inspelningen. End-to-end-kryptering av samma standard som de som bankerna litar på ska garantera säker lagring av inspelningarna.

Systemet hanteras via Philips Home Safety-appen, där man kan övervaka hemmet och få händelseaviseringar. Man kan dessutom utlösa den inbyggda sirenen eller upprätta ett tvåvägssamtal, och enligt pressmeddelandet krävs ingen obligatorisk prenumeration.

Philips Home Safety 5000-serien förväntas lanseras i mars 2024 i Singapore, Saudiarabien och Indien, och senare under året på ytterligare marknader. Detta nya hemsäkerhetssortiment följer efter den framgångsrika lanseringen av Philips Home Safety 3000-serien i Indien ifjol, meddelar Versuni.

Läs också Ljus, kamera... Philips Hue utökar sitt sortiment med säkerhetskameror. Om ditt Hue-system är hemmets centrum är det logiskt att samla allt.
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Powerbanks exploderar

Värsting-robot-dammsugare från Roomba

Roborock släpper nya skaftdammsugare

Äger du den här powerbanken från IKEA?

Roborock Qrevo S rengör sig själv

Lättinstallerat smart lås från Aqara

Autentisk pizza på mindre utrymme

Bertazzoni patenterar Air-Tec

Smarta husdjursprodukter från Philips

Kylfrys med 438 färgkombinationer

Färgrik musik från Wiz

Husqvarnas robotgräsklippare får solcellsladdning

Rulla till toppen