Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Prenumerera på nya eller renoverade hushållsprodukter

Med AtEase, Electrolux nya prenumerationsbaserade produkttjänst, kan konsumenter göra mer hållbara val för hemmet.

Av / 2023-07-29 - 10:00
Prenumerera på nya eller renoverade hushållsprodukter

AtEase är en del av Electrolux ambition att minska elektroniskt avfall och bidra till den cirkulära ekonomin, där konsumenter har möjlighet att prenumerera på en ny produkt, eller en renoverad.

AtEase är en all-inclusive-tjänst som täcker allt som behövs för att hålla apparaten igång, inklusive proaktivt underhåll, automatiska leveranser av tillbehör och support (apparaten byts ut inom tre dagar om ett fel uppstår under prenumerationen). Och varje produkt som returneras till Electrolux renoveras för återanvändning, eller ger liv åt nya apparater genom att donera sina delar.

– Om produkten är för skadad eller sliten för att renoveras kan vi återanvända delar som kretskort, gummistötfångare eller höljen för att förlänga livslängden på andra produkter. Faktum är att 75 procent av de delar vi använder vid renoveringen av en robotdammsugare har skördats från en uttjänt produkt, säger James Ostridge, Product as a Service Director, Electrolux.

Tjänsten idag och imorgon

Electrolux lanserade 2019 en pilottjänst som erbjöd svenska konsumenter att prenumerera på Pure i9, och sedan juli 2022 har Electrolux erbjudit hyresvärdar i Sverige ett liknande program av vitvaror-som-en-tjänst för installation, underhåll och reparation av vitvaror, förlängning av produktens livslängd och minskning av elektroniskt avfall.

Läs också Skaftdammsugare i färg, utan färger Electrolux har utvecklat skaftdammsugare där de sex olika färgerna åstadkommits med hjälp av återvunnen plast.

Företaget har också lanserat en liknande prenumerationstjänst i Singapore, som erbjuder uthyrning, installation, reparation och återvinning av produkter.

Produkterna som för närvarande erbjuds genom AtEase inkluderar Pure i9 Robotic Dammsugare, Well A7 Air Purifier och Pure A9 Air Purifier. Ytterligare golv- och luftvårdsprodukter kommer att introduceras senare i år, och fler produkter, inklusive köks- och plaggvård, kommer att läggas till tjänsten med tiden.

Tjänsten AtEase kommer att introduceras på marknader utanför Sverige inom kort.

Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Powerbanks exploderar

Värsting-robot-dammsugare från Roomba

Roborock släpper nya skaftdammsugare

Äger du den här powerbanken från IKEA?

Roborock Qrevo S rengör sig själv

Lättinstallerat smart lås från Aqara

Autentisk pizza på mindre utrymme

Bertazzoni patenterar Air-Tec

Smarta husdjursprodukter från Philips

Kylfrys med 438 färgkombinationer

Färgrik musik från Wiz

Husqvarnas robotgräsklippare får solcellsladdning

Rulla till toppen